Скорпион: подходящ камък

astrology-zodiac-signs-scorpion

Когато слънцето влиза в знака Скорпион, чиито управител е планетата Марс. Родилите се под този знак са често честолюбиви, упорити, властолюбиви, склонни към науката и понякога страдащи от меланхолия това е написал за Скорпионите Тихо де Барг в книгата си “ Книга за хороскопите”. “Техните скъпоценности-пише той- са аквамарин, “карбункул”, корал, а главният им талисман, който ще им донесе късмет и щастие е пръстен или гривна с формата на змия.”

 

Знаете ли кой е камъкът, който помага на семейният живот?

 

Аквамаринът е красив, прозрачен зелено-син камък. В древността той е бил поставян на амулети обезпечаващи щастливия съпружески живот. Във Франция новобрачните двойки са обменяли пръстени с аквамарини, вярвайки,че това ще спомогне живота им да мине в уважение и любов. Аквамаринът имал свойството според легендите да направлява мислите на човека, който го носи, към този, който му го е подарил. Поради тази причина влюбеите, които е трябвало да се разделят за ивествно време са си разменяли пръстени с аквамарин. Така постъпват и философът Абеляр и неговата годеница Елоиза. Мъдрата дама при напускането на Париж поставя на безименния пръст на любимия си пръстен с този камък. Тя по-късно често споменава в писмата си за този пръстен “напомнящ за щастливите дни”. Мореплавателите и моряците също вярвали в необикновената сила на аквамарина, който в древността бил камъкът на божество от морските дълбини. Според мореплавателите този, който е носел такъв камък е можел д а не се бои от плаването в моретата. Камъкът с цвят на “море и въздух” е имал способността да изцерява зъбни болки, болки в гърлото и средновековните лекари са препоръчвали при подобен проблеми да се носи аквамарин в обков от сребро.

Кърваво червената разновидност на граната, която се нарича “карбонкул” е била любимо украшение на всички през средните векове и в древността. А тайнствената сила на граната се носели множество легенди. В древен Рим са вярвали,че бременните жени, които носят този камък ще бъда силни, а плода здрав. В средните векове това е бил камък , който е носен от военните, защото се е смятало, че предпазва от рани и спира кръвотечението. Гранатът е бил талисман и за дружеска привързаност, защото този, който го е носел е бил винаги обграден от приятели дори в трудни минути. Смятало се е, че прогонва черните мисли и предпазва от меланхолия и поради тази причина е бил предпочита и приписван, на хората, които са родени под знака на Скорпиона.

Третият, но не по сила камък предназначен за Скорпиона е коралът. В древен Египет той е бил посветен на богинята Изида, в Гърция на Афродита (Венера). Кораловите амулети са били провесвали над люлките над новородените, за да ги предпази от урочасващи погледи. Смятало се, че коралите предпазват и от мълнии, силите на корала отпъждали демоните и предпазвали то изкушения. Поради тази причина в средите на християнското духовенство е било много разпространено носенето на коралите украшения или просто къс корал. Водата, в която са натопени корали се считала за добро средство при болки в гърлото, а стритите корали смесени с мазнина са лекували рани и изгаряния.