Година на огненото куче

china-horoscope-dog-year

Според китайската астрология годината на огненото куче започва чак на 4-ти Февруари 2006. Въпреки, че ние празнуваме началото на годината на 1– ви януари можем да се подготвим и за китайските тенденции. Доминиращия цвят през следващата година ще бъде червеният, а също така всички цветове, в които той участва- оранжево, розово и т.н. Ако искате да използвате най- добре вибрациите през 2006-та година е добре да се обличате и да носите аксесоари. в този цвят. Същото се отнася за украсяването на дома и новогодишната трапеза. За да разположите енергиите позитивно спрямо китайския календар наблегнете на тоалетите решени в огнени цветове. На новогодишната трапеза поставете много свещи (препоръчително в червен цвят) и по възможност всички аксесоари като салфетки, чаши и т.н да бъдат червени, но забравете за използването на всякакви ароматизиращи пръчици и свещи. Тъй като според вярванията кучето имайки много изострено обоняние, то не обича силните и натрапчиви миризми. Червеното е цвета на успеха, на силните емоции, страстта, забраните и динамиката.

 

Изброените характеристики ще бъдат ясно изразени през тази година, както в личен така и в обществен план. Ако искате да просперирате ида преминете през следващата година успешно, трябва да наблегнете на инициативността, придобиването на знания, лоялността и смелостта. Всички качества на Кучето са препоръчителни- чистосърдечността, откритостта и справедливостта. Във всяко начинание е добре да влизате с чисто сърце, страст и желание в противен случай ще бъдете пометени от прочистващия огън на наказанието. Нечистите намерения и мисли,а също така и сделки е възможно да ви донесат много неприятности в годината на огненото куче и е по–добре да не рискувате с подобно поведение. В огъня се калява волята, чистата емоция и се извисява духовността чрез каляването в духовни физически изпитания.

 

Подредете около себе си много предмети, които да носят символиката на огъня и червената страст. Направете тази подредба, както на празничната новогодишна трапеза, така и в ежедневието и ще засилите мистицизма на идващата година. Ако искате да въведете тази година в къщата – камините, свещите ще внесат не само романтика и уют в дома ви, но и ще акцентират върху енергийните специфики на настъпващата година.

 

За дамите е препоръчително през годината на Огненото куче да избягват бижутата и аксесоарите от пластмаси и стъкло. Препоръчват се украшенията от метал и по-специално от златото, което е естествен спътник на червеното. Наблегнете на златните предмети и бижута, защото блясъкът на златото ще импонира на страстта на червените вибрации на страстта и енергията и ще напомня за огъня в годината на Кучето. Металът е от аксесоарите, които ще отключат някои усещания. Като цяло тази година е в състояние да ви направи чувствителни и сензитивни към някои по–нежни струни на човешката душа и да ви накара да усетите светове, които са невидими за очите.

 

Що се отнася до класическата астрология идващата 2006г.е подвластна на планетата Сатурн. Тази планета е една от най- мистичните и се свързва със задълженията, ограниченията, кармичните уроци . През тази година може да преживеете кармична любов, която ви преследва от предишен живот или да преминете през такъв урок. Добре е да раздвижите границите си и да разчупите ограниченията. Материалната основа ще бъде основен приоритет на голяма част от хората, за да могат да получат признание и да осмислят ежедневието и съществуването си. Важно е да преминете собствените си бариери и да разширите пространството около себе си със страст, инициативност и любов.