Дева: подходящи камъни

astrology-signs

За тези, които са родени под знак а на девата нефрита и “сердолика” са камъните, които би трябвало да им донесат щастие. Условието за най- силно положително влияние върху притежателят е било гореспоменатите камъни да бъдат в обков от сребро или платина, но никога в злато. Зеленикавият нефрит е бил известен от древни времена. От него са правени както украшения, така и оръжия. При племената , които населяват остров Океания отличителен белег на вожда е била брадва с нефритено острие. В далеч по – късните епохи нефритът е носел романтичното име “камък на живота” и е бил особено н а почит при китайските императори. Биографът на император Тао (6 в. пр. Хр.) споменава,че по време на придворните тържества, императорът е дефилирал с митра от нефрит,а на гърдите на придворните са висели плочки от нефрит с големина зависеща от ранга им.

 

Нефритът е бил смятан за камък укрепващ здравето и възвръщаш жизнените сили на организма и поради тази причина , ако наследникът на трона е болнав, то той е спял на легло направено от огромен нефритен къс. В древен Рим, Гърция и Византия са вярвали,че нефритът носи късмет в хазартните игри, на бегачите в олимпийските игри. В средните векове нефритът се е смятал за лечебен камък за мигрена, заболявания на черния дроб и зрението На такива хора е било предписвано да носят торбички с нефрити или големи украшения с него. Също така нефритът е обирал лоши или пък глупави погледи. Разбира се не за всеки е добре да носи талисмани от нефрит- например тези, които са родени под знака на

 

Близнаците или пък на Стрелеца не е добре да носят нефрит.

“сердоликът” полускъпоценен непрозрачен камък, който има червен към червеникаво кафяв цвят със зелена или бяла окраска благодарение на твърдостта си е бил използван за пръстени с гербове и печати. На по- големите камъни от този вид са били изсичани образи на монаси, гербове, изображения на богове, заклинания, афоризми. В Египет този камък е бил посветен на богинята Изида вярващите носили такива камъни с образите на богинята в знак на това,че се отдава на “майката на боговете”. След смъртта преди да полога мумията в саркофаг на гърдите и полагали такава плоча,която е трябвало да обезпечи безпроблемният път на мъртвия в живота му след смъртта. Рядко срещащият с е бяла :”сердолик” е бил любим на гърците. Смятало се, че придавал свежест и красота на притежателя си, а също така лекувал зъбна болка. В средните векове са смятали,че този камък има възможността да предпазва от черна магия, съхранява тайните и предпазва от недоброжелателство. Известно време този камък не е бил на мода и почти се е забравило за него, докато в началото на миналия век не се подновяват украшенията за шия и гривни в обков от сребро.