Близнаци: подходящ камък

zodia-bliznaci-astrologia

“Този, който се е появил по времето, когато слънцето встъпва в знака Близнаци обикновено има двойнствена натура. В неговият характер са неразривно свързани доброто и злото. Близнаците са често правдиви, добри, но лесно се раздразват, започват да злословят и са склонни към караници. Тези свои чести те могат да избегнат, ако носят на лявата ръка- “ахата, хризопазът им дава спокойствие, а берилът ги зарежда с добри емоции.”-това пише за Близнаците Доменико Мария Навара от Модена.

В древни времена разнообразният и полускъпоценен ахатът е смятан за украшение посветено на богинята на градините, добрата реколта и плодородието. Затова е било добре тези, които с занимават с градинарство и земеделие да носят камък на лявата си ръка. Ахатови кубчета са били поставяни в древни времена в градините между растенията, за да ги предпазват от нощно измръзване и град. Освен плодовете, зеленчуците и всички земеделски насаждения и животните са били облагоприятствани от присъствието на този камък около тях. В доста по– късни времена ахатът е бил много широко разпространен, като база за различни неща- не скъпи украшения, декоративни предмети, статуетки, вази и т.н. той също така бил от не много то камъни, които е било разрешено да се носи при траур.

Що се отнася до лечебните свойства на ахата, то може да се каже, че средновековните лекари са препоръчвали носеното му на ръка или на колие при кашлица, заболявания на гърлото и зъбите.

 

Зеленият хризопаз е бил считан за камъкът, който най-подходящ за деловите хора- купувачите, банкерите и за всеки, който всекидневно има работа с големи парични суми. Според астролозите, ако хризопазът е обкован със злато, то търговците е можело да не се плашат от нечисти контрагенти, материален ущърб или проблеми с търговията по време на пътуване. Както и по- голямата част от декоративните камъни хризопазът е бил лечебен при нервни заболявания, препоръчват е при заболявания на очите( вглеждането е трябвало да успокоява очите).

Третият камък на близнаците – синкавият берил се е смятало, че носи щастие в сърдечните дела. Притежателят на такова бижу е можел да бъде сигурен, че любимата или любимият му няма да отдаде сърцето си на друг/а. Този камък е бил подходящ за подаряване на пръстен за обричане в любов и, като годежен или сватбен такъв.