Полезни съвети за влизане във форма за една седмица

novogodishna elha s bleshtukashti svetlinki

Обичайно празниците са повод за „голямото ядене, пиене и лежане“, след което организмът ни преживява нормалния за това предизвикателство срив.

Как бързо да влезем във форма, след като един месец за нас е било важно само да излезем от нея?

Тези четири прости съвета могат да ви помогнат!

Колкото и да е тривиално, помислете за своята детоксикация. Със сигурност, всички, които ви обещават, че това може да стане лесно, без да промените начина си на живот – те просто ви лъжат. Няма нужда да минавате на изтощителни гладни диети или на терапии само със сок и чай.

Много просто е –  намалете месото и консервираните храни, променете количеството и качеството, обърнете вредния навик да ядете повече вечер, а да гладувате сутрин. Само седмица и ако успеете да се опазите от вредните навици, ще усетите и как дрехите ви стават по-широки, настроението по-добро.

Дръжте в менюто си плодове и зеленчуци, не наблягайте на преработени меса,  намалете количествата,  наблегнете на качеството. Ще бъдете по-сити, отколкото преди, а лекотата ще съпътства всяко ваше движение.

За голямо съжаление, българите не могат да си представят празненство без цигари и алкохол. Дори и да не пиете и пушите, ако сте някъде с други хора, вие сте сериозно одимен от паразитния дим. Ние ви съветваме – моментът, в който решите да спрете да пушите, както и да намалите употребата на алкохол, това е момент, от който животът ви ще поеме по-добра посока. Причините са малко, но важни. Не на последно място – това са скъпи пороци, не само заради цената им /постоянно растяща/, но и заради щетите, които те нанасят на здравето.

След празници е винаги удачно да започнете и да спортувате. Дали това ще стане с карта за фитнес, която да използвате рационално или пък с домашен уред за спорт, вие ще решите. Нещо много важно – инвестицията в велоергометър може да се окаже началото на нещо много полезно.  Често след празниците сме финансово на червено и ако не ви стигат парите, вземете бърз кредит до заплата. Скъпите подаръци и непредвидените разходи често натоварват бюджета ни за следващия месец. Също така не бива да забравяме, че в началото на следващата календарна година понякога предстоят плащания на данъци и сметки за които естествено също ще са ни нужни пари. Не изпадайте в паника – просто потърсете бързи пари с които да компенсирате бюджета си.

Едно от най-изтощаващите неща е рязката промяна от напрегнато ежедневие към период на пълен покой, последван от нов период на ударно напрежение. Ако помислите за това, ще наредите нещата си много по-хармонично и това ще ви позволи януари да не е пълен кошмар по отношение на работния процес.  Управлявате ли напрежението в работата, вие можете и да контролирате почивката си.

Успеете ли да контролирате стреса, да вкарате в хармония начина си на живот, да давате необходимата и полезна храна на тялото ви, съчетана с движение и разумно ежедневие – това е предпоставка за пълно лично добруване.