Как да премахнем целулита?

жени с целулит

Като състояние на кожата, целулитът не е опасен за здравето, но е притеснителен за дамите поради неестетичния му вид. Всъщност той представлява допълнително натрупана мастна тъкан под кожата, което причинява визуални кожни проблеми.

Защо се появява?

Появата на целулитните неравности се забелязват най-вече в зоните на бедрата, седалището, корема и ханша, а по-рядко по гърдите и ръцете.

Като причина за образуването на целулит може да се посочат задържаните течности и мазнини. Когато тялото не може да изгори мазнината, заедно с водата тя се натрупва и притиска кръвоносните съдове.

За развитието на целулит причини могат да бъдат и наследственост, бременност, заседнал начин на живот. При жените той често се появява след пубертета и в периода на стареене. Може да го имат хора с наднормено тегло, но и такива с по-слабо телосложение.

Как може да се премахне?

Има различни начини за премахване, като някои от тях действат превантивно, а други се прилагат за лечение на целулит.

Упражнения за целулит

С много упражнения може да се подобри мускулният тонус и да се изгорят излишните мазнини. При нисък процент на телесни мазнини – под 25%, ще отложите появата на образуванията. Ако пък вече ги имате, ще трябва да бъдете повече активни физически, като не само се разхождате редовно, но и тренирате аеробика, йога, висоинтензивни тренировки или други. Така и общото ви здравословно състояние ще бъде по-добро.

Хранене

Една от реалистичните стратегии за предотвратяване и премахване на неприятния целулит е правилното хранене, което означава изключване на храни с хидрогенирани и трансмазнини като бургери, чипс, готови сосове и др., ограничаване на захарта и солта. Човешкото тяло не разпознава вредните мазнини, затова ги натрупва, а това изостря проблема. Включете в менюто си морски дарове, ядки, пълнозърнести храни, много плодове и зеленчуци.

жена бореща се с целулит

Неинвазивни процедури

Ако не могат да се премахнат изцяло, то различните целулитни вдлъбнатини могат да бъдат изгладени в определена степен. Напредналите технологии правят възможно появата на съвременни процедури, с които могат да се постигнат успешни резултати.

Процедура с BTL EMTONE

Терапията с уреда BTL EMTONE действа с комбинация от монополярна радиочестота и силно фокусирани акустични вълни. Засегнатите тъкани се преизграждат и възстановяват, кожата става равна и еластична.

Антицелулитна мезотерапия

Това е терапия от 4-6 процедури, която се състои в инжектирането на липолизиращ разтвор, съдържащ хиалуронова киселина, кофеин, антиоксиданти, сапонини и др. Неравностите се изглаждат, като се намаляват мастните натрупвания в съответната зона.

Лимфен дренаж

Процедурата се извършва с уреда BTL LYMPHASTIM, като се постига стимулиране на движението на лимфата за подпомагане на необходимия баланс на течности в тялото. Ефектът е гладка кожа след няколко процедури, а освен това се отделят и натрупаните токсини.

Процедура с Temp Sure

С апарата може да се третират различни засегнати зони, като с постигнатото загряване се намаляват мастни образувания, кожата се стяга и се подобрява текстурата ѝ.

Премахването на целулит, лечение и като цяло третиране не е лесно начинание, но е възможно, след като откриете вашия работещ метод или комбинация от няколко като физическа активност, здравословно хранене, масажи и естетически апаратни процедури.