Скъпоценните камъни: Лъв

zodiacal-signs-lion

Тези от вас, които са родени през царуването на зодията лъв могат да бъдат сигурни,че всеки камък, който носи жълт цвят и напомня на злато е подходящ за носене. Янтарът (кехлибар)- дори и да не е скъпоценен камък- от древни времена е имал ролята на украшения и амулет. Още египтяните и гръцките жреци са използвали кехлибарите цигарета. В древността гостоприемният хазяин, който иска да почете по специален начин госта си при неговото пристигане е хвърлял в огъня на пещта щипа люспи от кехлибар. Римските търговци предприемали дълги и опасни пътешествия до северните морете именно,за да придобият златистите кехлибари. Благодарение на тайнственият и тогава неизвестен произход на янтарите на него са приписвани чудодейни сили свързани с излекуването на многобройни заболявания, засягащи гърлото, кожата , ревматизма. В същото време се е смятало,че кехлибарите предпазват от магии и от безсмислен гняв. Астролозите са смятали, че “електронът”, както са наричали древните кехлибара е много благоприятен за хората родени под знака на Лъва. Но пък е неподходящ за родените под знака на Телеца (21.4-21.5). Красивият полускъпоценен камък с жълто-зеленикав цвят и интересното име хризопаз, също е много подходящ за Лъва, но пък Рибите е добре да го избягват(21.2-20.3). Хризолитът спомага за спокоен сън и прогонва нощните кошмари. Смята се че, ако Хризолитът е поставен в златен обков, но има досег с тялото на притежателя си е способен да донесе голяма духовна сила и възможност за предсказване на бъдещето. Поради тази причина в древна Персия този, камък често е бил носен от астролози и предсказатели. Лекарите в тези времена са считали, че този камък лекува заекването.

 

Как да имате късмет в начинанията и да спечелите хората около Вас?

 

Оливинът, който е разновидност на хризолита се е смятало,че спомага да получите симпатията на хората около вас и е давал късмет в започнатите дела. Смятало се е,че оливинът предпазва имуществото на притежателя си от пожар и кражби. В средните векове е бил предпочитан заради тези си свойства от търговци, банкери и заможни граждани.

Топазът е другият камък на Лъвовете. Той е бил наречен в средните векове “камъка на придворните”, защото всички са вярвали, че именно този жълтеникав, прозрачен камък спомага за получаването на благосклонността на велможите и всички правителствени звена. Едновременно с това топазът е носел успех в богатството. Топазът е бил подходящ камък за тези, които се отправят на дълъг път с цел дипломатическа мисия или търговия. Неговото влияние е позволявало да бъдат предвидени намеренията на враговете, а освен това топазът способствал за получаването или подсказването на добър съвет. В средните векове се е смятало, че топазът изцерява астмата, подаграта, безсънието и епилепсията.