Под каква луна си родена? 5

the-moon

Продължение на статията Под каква луна си родена? 4

 

Лунната година не отговаря на календарната. Да се намери каква е била позицията на Луната в деня на раждането изисква няколко пресмятания.

 

Ако сте родена под третата четвърт: амбиция и капризи, но щедрост в големите начинания

 

Третата Четвърт има уравновесен вид и здрав смисъл. Под своя добродушен вид често крие безразличие и понякога твърд характер. Много работещ, изпитва носталгия към мързела и ако успее да не прави нищо, намира щастие. За нещастие той е амбициозен и много обича отговорността, като си я създава даже и когато няма нужда от това. Той е повече непредпазлив отколкото смел, което не му пречи да има героизъм. Има вкус към саможертва и към възвишеното и ако той е непоносим във всекидневния живот, той е много полезен при изключителни обстоятелства, особено в периоди на големи кризи: фалити, епидемии, пожари, наводнения, нещастни случаи, революции, войни и т. н. На драго сърце агресивен, Третата Четвърт си създава грижи и предизвиква усложнения. Той стъпва по краката на другите често без да си дава сметка за това. Той иска да бъде пръв и понеже е убеден, че има винаги право, той не се съгласява с другите. Липсата на откровеност може да бъде сила и му позволява понякога да спечели срещу противници и конкуренти. Понякога се оставя на детски капризи, но той може да бъде дипломат и понякога полезен на някоя кауза, която мисли за правилна. Третата Четвърт има бърз дух и и много инициатива. Той често взима бързи решения и действа. Може да се разчита на него. Той се чувства добре в диспути, атмосфера на скарване и сдобряване. Лош играч, той не обича да губи партията.

 

Безреден, той обича да събира предмети и ненужни хартийки, но неговият дух е толкова ясен, че той винаги успява да се оправи. Егоист в ежедневния живот, той е щедър за големи неща и много често той слиза на улицата да прави революции, за които говори втората четвърт и които подготвя четвъртата четвърт. Когато той е предан на една кауза, той отива докрай.

 

Много недисциплиниран и неподчиняващ се по убеждение, той мрази заповедите и му се случва да върши необмислени неща, за да докаже, че законът не се отнася за него. Въпреки това той знае как да извърши своята работа, даже когато трябва да жертва нещо за това и приема ласкателствата върху честта си. Под фасада на несъгласие, той крие доста буржоазен и консервативен дух, защото обича да бъде уважаван и не е лишен от известна доза самохвалство, например той е горд да има хубава кола, къща и т.н. Третата четвърт е много амбициозен, но той често гони много зайци наведнъж и тогава рискува да се обезкуражи ц, да се откаже и да се оттегли9и на село. Той иска всичко веднага, или нищо. Неговата интуиция е пословична. Околните трябва да обръщат внимание на неговите безпокойства: те не предсказват нищо хубаво. Той е чисто незадоволен, нервен и тъжен без определена причина и въпреки своя непогрешим оптимизъм често върши необмислени неща.

 

Винаги е верен на инстинкта си за самосъхранение. Благодарение на него и на великолепните си рефлекси често се измъква от нещастни случаи. Може да се разчита на него когато сте негов приятел или роднина. Проявява се като тиранин към другите и особено към подчинените си но се случва да им прави услуги. Влияе се но и влияе на другите. Проявява се малко като сноб и обича титлите.

 

В любовта си е романтик и обича усложнените усещания. Сексуално има нужда от промени, но не се старае да направи партньора си щастлив.

 

Когато е интелигентен е блестящ и се налага и присъствието му е търсено. Конкретен и абстрактен в едно и също време неговият дух върви право към целта. Интересува се от парите и се стреми да направи всичко за своето удоволствие. Живее в настоящето и се стреми да се възползва напълно от живота.

 

Съдбата му е много раздвижена.

 

Отношения с другите: Новата Луна го дразни. Не може да понася Пълната Луна и Русата Луна. Има слабост към Първата четвърт. Четвъртата четвърт му подхожда най-добре. Те често се карат, но могат да постигнат много, защото се допълват. Съгласието е невъзможно със собствения му знак.

 

Неблагоприятни периоди: Не е желателно да се предприема нищо при Пълна и Руса Луна. Може да се действа при Слизаща Луна, особено през последните три дни но фазата.