Модни афродизиаци

 

Модата може да бъде не по-малък афродизиак от храната, съобщават от Kaymu. Афродизиаците са вещества, които действат подсъзнателно на сексуалните ни желания, накратко те ни въздействат. Счита се, че определени храни и напитки влияят върху половете, така че сексуалното желание да се засили.

Според проведено проучване на международната платформа за електронна търговия Kaymu, се оказва, че начинът по който изглеждаме, предизвиква плацебо ефекта.

Дамите са по-податливи на въздействието на модните афродизиаци

Ето и тяхната класация:

На първо място, нежният пол е привлечен от мъжките аксесоари – часовник, ръкавели, вратовръзка, очила. 59% от тях, заявяват, че това са нещата, които правят първо впечатление. Как и защо, именно тези аксесоари, засилват сексуалното  им желание? Те са издайник на благосъстояние, власт и пари. Подсъзнателно дамите, са устроени да търсят закрила от по-силния пол. Ръкавелите препращат към бизнес отношения, те от своя страна към работа в офис. Защо тогава те са афродизиак? Защото не малък процент от дамите имат сексуални желания, чието място е  работното.

За 31% от жените, моден афродизиак е мъжкият костюм. Символ на репутация, престиж, сигурност. Всеизвестен факт е, че нежният пол харесва мъже в униформи. Именно те провокират сексуалното им желание, а костюмът е вид униформа.

Едва 10% от анкетираните, са привлечени от спортно-елегантния тип облекло. Той препраща към нестандартни сексуални отношения. Тези дами определено са от по-разкрепостените, които не се подчиняват на задръжки и са готови да експериментират.

Дами, не си мислете, че не можете да въздействате на мъжете с мода. Според същото проучване, мъжете са класирали на първо място черните рокли. За 65% от тях, роклята е дрехата, която описва както характера, така и формите на женското тяло. Нещо повече, тя разгръща техните фантазии. Предпочитаните модели са с тънки презрамки и голи гърбове.

На второ място е бельото, при това не какво да е, ами червено и дантелено. 20% от анкетираните са заложили на него. Червеното е сексуален и агресивен цвят, който препраща към съблазън, изкушение и удоволствие.

Едва 15% от мъжете намират обувките за моден афродизиак. Определено най-въздействащи са тези на висок тънък ток, по възможност с остър връх.

Ефектът на афродизиаците се дължи предимно на вярата от тяхното действие от страна на прилагащите, очаквайки положителен и въздействащ ефект. Ето защо Kaymu съветва да се доверявате на вътрешния си инстинкт пред любимия ви човек.