Под каква луна си родена? 3

the-moon

Продължение на статията “Под каква луна си родена? 2

Лунната година не отговаря на календарната. Да се намери каква е била позицията на Луната в деня на раждането изисква няколко пресмятания.

 

Ако сте родени под втората четвърт:

РЕАЛИСТ, СЪЗДАТЕЛ, НО ЗАЩО ТОВА СКРИТО НАСИЛИЕ?

 

Даже когато афишира сърдечен вид, Втората четвърт е потаен. Трудно е да го опознаем, защото не се издава. Той е прикрит.

 

Голям реалист той е винаги здраво стъпил на земята. Легендарният му здрав разум,(околните често го цитират) , свързан с непосредствен  хумор го правят същество на вид стабилно и уравновесено, което възприема живота, както той идва,  с повече подчинение отколкото фатализъм.

 

Втората Четвърт  впрочем, въпреки че често се обявява против несправедливостите на нашето общество, рядко прави нещо, за да стигне до край. Той приема своята съдба и тази на другите с безразличие пълно със симпатия. Той се приспособява и огъва според обстоятелствата. Според него никоя кауза не заслужава мъката на едно усилие и ако той направи това усилие ще бъде повлечен от една фаталност, от която не може да избяга, а не от вкус или призвание към това. Той може да стигне до крайност. Носен на ръце от тези, които са били убедени в неговите думи, той не би искал да ги разочарова. Ето защо той често пада в капаните на политиката. Често песимист, Втората Четвърт е безгрижен философ, който  отказва всякакво трудно начинание, което би могло да му осигури богатство и щастие. „А защо все пак“ би могъл да бъде неговият девиз на безделието.

 

Мързелив преди всичко към физическите усилия, той дава впечатление, че жадува за  постоянен покой. Така всекидневният живот и неговите усложнения го изморяват. Неговото безгрижие може да му  попречи да успее, въпреки че носи в себе си всички необходими възможности. Той притежава многобройни таланти. Това е най-надареният от знаковете.  Неуспехът не го оставя безразличен, защото е горд, но той е от тези, които чакат пъдпъдъците да паднат печени в устите им. Често бохем, фантазиращ и aртист въпреки своя класически вид, той постоянно се обявява против обществото (клошарите често са от Втората Четвърт), но неговото обявяване е пасивно и той рядко преминава от теория в практика. В замяна той изпраща Третата Четвърт да се бие по улиците за неговите идеи,  докато той остава в топлите си пантофи.

 

Всъщност Втората Четвърт носи в себе си скрито насилие, на което внимава да не отпусне юздите. То може да доведе до най-лоши крайности и той го знае. Но уви това се случва. Понеже той не се доверява и с право на своите крайности той избира откровеността и усмивката, най-малко в повечето случаи.

 

Много толерантен той може да разбере всичко. Надарен с голяма прозорливост, той отгатва мислите на другите, но не ги съди. Може да прави услуги, ако това не нарушава навиците му. Отношенията му с другите могат да бъдат отлични, най-малко на вид. Знае да избягва неприятните инциденти. Често му се доверяват понеже знае да слуша и пази тъжни. Добър съветник е. Добрите му думи го правят популярен. Уважаван, изслушван и адмириран, проблемите на другите малко го засягат. Втората четвърт трябва доста да се потруди, за да разреши своите. Въпреки това когато обича наистина някого той може да стигне до саможертва.

В любовта той не се доверява на своя романтизъм и се пази от светлите страни на  луната. Не иска да си загуби главата. Понякога я изгубва понеже е незащитен от страстите си. Обезпокоен за бъдещето си той се опитва да не се жени набързо, но ако направи глупост това ще бъде по-често от липса на ентуасиазъм отколкото от страст.

 

Понеже не си прави илюзии и не вярва в чудеса рядко поставя живота си на изпитания. Често той ще бъде изоставен отколкото той изоставя. Интелигентността му е спонтанна, умен интелектуалец, той е жаден за знания. Духът му е винаги в движение. В него има винаги съзидателно зърно. Но най-често той остава дилетант, избира ако може по-лесен занаят, който му позволява да опитва спокойно кротките развлечения, които предпочита. Мрази упреците и прави всичко за да ги избегне.

 

Втората четвърт е делови човек. Не искайки да понесе риска да остане без средства той не обича да дава заем. Мисли за старините и се организира. Щедростта му е предпазлива и по-скоро теоретична.

 

СЪДБАТА МУ: Тя ще бъде променлива, въпреки че не го иска. Втората четвърт може да прекара живота си в борба за спасяване на спокойствието си.

 

НЕБЛАГОПРИЯТНИ ПЕРИОДИ: Втората Четвърт въпреки своите мнoгoбройни качества не е много предприемчив. Ако случайно му се наложи да вземе решения не трябва да действа по време на нежната Луна. Пълната Луна и Червеникавата Луна не са благоприятни периоди за него. Те рискуват да подтикнат към крайности, за които ще съжалява. В замяна той може да предприеме през Третата четвърт. Да ce надяваме, че със своята естествена бавност той няма да пропусне тази дата и няма да отложи своите действия за следващите дни, които са неблагоприятни.