Под каква луна си родена? 2

the-moon

Продължение на статията “Под каква луна си родена?

Лунната година не отговаря на календарната. Да се намери каква е била позицията на Луната в деня на раждането изисква няколко пресмятания. Ако сте родена под „първата четвърт„: мечтател, откровен , вкус към парите.

Въпреки че на „първата четвърт“ главата е в облаците това не й пречи да я държи здраво на раменете си. Не се доверявайте на нейния нежен и разсеян вид: тя е дипломат, играч и комедиант.

Родена след Новата Луна, Първата четвърт носи в себе си наченки на наивност. Обаче тази наивност е добре организирана, свързана с естествената хитрост на този знак и това е същество във вечно равновесие между искреността и лошите намерения. Противоположно на Новата Луна, Първата четвърт  е предпазлива. Има чувство за опасност и премерва рисковете преди да вземе решения.  Нейното въображение и е от голяма помощ в тази област , защото тя е от тези, които вярват в изключителното.

Например. Ако той пътува Неговото въображение  го кара съвсем скоро да очаква ужасна катастрофа. Той действа в последствие и понеже е точен и акуратен (грижлив, старателен, уреден) неговото предвиждане му позволява да избегне последствията, Неговата интуиция е изключителна и забележителна и можем да се доверяваме на неговите безпокойства, откази и предвиждания.

Тази Първа четвърт колкото и да е очарователна има странен вкус към кръвта. В областта на убийствата той може да си представи всичко: обожава филмите на ужаса, чудовищата и вампирите. Накратко – обича да се страхува.  Неговото самосъзнание го предпазва от опасности, които няма смелост да атакува директно.

 

Помагат ли мечтите?

 

Неговите мечти му позволяват да се измъкне без опасност от своето ежедневно спокойствие. Mоже да си играе сам и да си говори сам. Във всеки случай, понеже мечтае сам, той си измисля приключения и живее два пъти. Той знае това.

Първата четвърт е гениален лъжец, но повече комедиант, отколкото митоман, той се смее скрито на своята игра и доверчивостта на жертвите. Той не лъже никога от лошо чувство или за да се изтъкне или да се защити. Той лъже гратис, за да види какво ще излезе от това. Любопитен към другите и към себе си се самонаблюдава. Не без коварност, понякога с удоволствие му  се случва да произнася фрази без да вниква в тях. Ако понякога му се случва да прави гафове винаги ги прави нарочно.

Първата четвърт е обичан. За да бъде така той прави това което трябва и даже се прави на емоционален. Той не мрази да бъде заобиколен от по-нисши за да доминира без много труд и не би се отказал от царство със слепи, ако е сигурен, че той ще е зрящият цар. Първата четвърт се мисли често за влюбени прави неосъществими проекти, но когато идва часът на реализирането им става подозрителен.

Той е сексуално уравновесен и нормално чувствен. Възползва се от всичко. Мъж или жена, това, което обича най-много е да прелъстява. Обича флирта и ухажванията. Оставя свободата на другите и често говори за това.

Интелигентността му е жива и блестяща.  Той е изобретателен.  Може да предприеме всичко. Преуспява в търговията, медицината, архитектурата и т.н. Може да бъде и комедиант, и политик. В тази област често тази очарователна четвърт на Луната се проявява като макиавелист , но тя не се доверява на любопитството си и понякога го изгубва.

Въображението на тази млада Луна я подтиска щом стане въпрос за пари. Той е предпазлив, недоверчив и икономичен. Ето защо той не предприема нищо и си подрязва крилете от страх да не лети на високо.

СЪДБАТА МУ: Първата четвърт, която въобще е просперираща и стабилна ще успее, но това е знак, който винаги може да ви поднесе  изненади.

ОТНОШЕНИЯ С ДРУГИТЕ: Може да направи добро семейство с втора и трета Четвърт. Да избягва четвъртата, която го атакува винаги през деня, нещо, което му е много неприятно. Да престане да се подиграва на безразличието на пълната Луна и на Червеникавата Луна: Те го заплашват и гледат да го унищожат. Със своя собствен знак съгласието може да бъде чудесно.

НЕБЛАГОПРИЯТНИ ПЕРИОДИ: Периодът, който е преди или след Новата луна е най-благоприятният за начинанията на Първата Четвърт, ако той не предпочете деня на Новата Луна, която може да му донесе голям късмет, но също така в някои случаи и разочарования. При Пълна Луна за да бъдете щастлив трябва да се криете. Неограниченото въображение на Първата четвърт, която е много екзалтирана през тези дни може да предизвика  усложнения.

Очаквайте продължение…