Коледен грим или как да се посипем с вълшебен прашец

 

Ето че най-сетне почти настъпи най-прекрасното време от цялата година – Коледа. Това е най-светият празник, понеже това е празникът на споделянето, на разбирането, на подаряването, на добротата, на красотата.

И често се случва, така че след целия изморителен ден на приготвяне на поне 9 вкусни гозби и подредбата на прекрасната, уютна семейна вечеря, както и на ароматната елха в дома ни, не ни остава време да подготвим и нас самите за празника. 

Когато бях малка си спомням как майка ми ме решеше в продължение на поне половин час преди вечерята на Бъдни вечер… Е, когато пораснах все си обещавам, че ще намеря време и сили да се погрижа за себе си на края на деня, но все не успявам.

Тази година обаче ще е различна. Сигурно разбирате как се чувствам… Е, нека обединим усилия и заедно си обещаем, че на тази Коледа ще сме по-красиви и чаровни от всяка друга. Защото това е празникът на добротата и красотата и си заслужава да се чувстваме добре в кожата си, особено на този ден.

Така че, дами, ето какво следва – отдайте се на въображението си, извадете четките и сенките и да започваме.

В тази статия ще екипът на сп. Пудриера ще ви представи два прекрасни макиажа, и двата пленителни, силни, опияняващи. Вие решава кой ще изберете. Или може би ще ги съчетаете.

Това е грим, които изцяло съответства на зимата, на прекрасния й леден дъх, на съвършената и красота. А как да го постигнете? Ще разберете в следващите няколко реда. 

Първо, основата на грима – нека преговорим, почистено и хидратирано лице, коректор, където е необходимо, фон дьо тен, съответстващ на тена ви и пудра за фиксация. Следват очите. Те определено са акцентът. Необходими са ви три цвята бял, светло син и тъмносин. Поставете с пръсти на цялото око, от началото му, чак до веждите, както е показано на снимката. Разнесете го внимателно. След това идва ред на светлосиньото. Разнесете го с четчица по окото. Тъмносиньото ще ви послужи, за да постигнете ефекта „котешко око”.

Поставете във външния край на окото. Бъдете смели! Постигнете дързък поглед. Нека белите сенки бъдат снежинки, кацнали на клепачите ви, а синьото да символизира мекия студ, обгърнал света в тази така свята нощ. За по-дълбок поглед, можете да нанесете бял молив в долния клепач, съвсем близо до окото, където обикновено слагате черен молив. Остават миглите. За тях сме ви приготвили изненада – заменете спиралата с изкуствени мигли. Можете да си го позволите веднъж в годината. Така ефектът ще е наистина зашеметяващ. Устните трябва да бъдат бледи, както и бузките. За да се почувствате в още по-празнично настроение, може да поръсите по бузките си „вълшебен” прашец, или по-точно така наречените хай лайти. Така гримът ви ще е още по-специален и уникален.

Това беше първата ни идея за коледен грим. Ето и второ ни предложение. Да, знаем, че то е още по-бляскаво, дори и от първото.

Отново първо почистено, хидратирано лице, фиксирано с пудра след фон дьо тена. Отново акцент са очите, но вместо сини, сенките тук са зелени. Да, зелени като елхово дръвче, което символ на нашия любим празник. Както забелязвате на снимката, сенките са равномерно разнесени. Тук имаме само един нюанс. Но тук „блясъкът” присъства още повече.

Можете да нанесете по-светли сенки с блестящи частици във вътрешната част на окото, както и точно под веждата. Предложението за прашеца по бузата все още е в сила. Но тук вече имаме и прекрасен прасковен руж, както и червило с кафяв отенък. Това, разбира се, е въпрос на вкус. Нищо ни ви пречи да използвате червило в телесен цвят, или с коралов отенък.

Това са нашите предложения за коледен грим. Ако имате други идеи, споделете ги с нас във нашата Фейсбук страница или във форума ни. Надяваме се, че са ви харесали!