Искате орхидеята да не спира да цъфти? Поливайте я с тези течности

подхранване на орхидея

Правилните грижи са в основата на продължителността на цъфтенето не са на орхидеята, но и на останали стайни растения. Сред грижите за екзотичното цвете на първо място се нарежда правилното подхранване. Голяма част от домакините с богат опит в отглеждането на орхидеи залагат на три малко по-нестандартни течности. С тяхна помощ ще подхраните орхидеите, без да се налага да купувате скъпоструващи препарати.

грижа за орхидеи

Вода от варени картофи

Може би това е най-лесния метод за подхране на орхидея. Единственото, което трябва да направите е запазите водата, останала след варене на картофите и да я полеете с нея.

Кора от банан

Необходимо ви е само кората от един банан, за да приготвите течния тор. Намачкайте с вилица кората и я залейте с един литър вода. Изчакайте два дни и добавете още един литър вода към течния тор и полейте цветето с него.

Люспи от лук

За да напарвите този течен тор е необходимо да сварите люспите и след като течността изстине, да ги прецедите. Добавете още вода, докато не придобии по-светъл цвят и полейте орхидеята с течността, богата на ценни микроелементи и калий.