Велоергометър – безценен помощник в домашни условия

велоергометър от Fitzona - фитнес магазин

Домашен велоергометър представлява фитнес уред, предназначен за битова употреба. Той наподобява механичен или електрически велосипед, в който обаче движението се извършва статично. Тоест, вие въртите педалите, но вашият велоергометър не се придвижва. Въпреки това, обаче, извършвате същата дейност, която и при карането на колело. Съответно, велоергометър като домашен фитнес уред позволява тренирането на същите мускулни групи, които се тренират и при карането на колело навън.

Велоергометър ползи

Друга, разбира се, полза от него е фактът, че е отличен вариант за кардио тренировки. Натоварва сърдечно-съдовата система, като при това подобрява работата на сърцето, неговото здраве и ви поддържа в оптимална кондиция, що се отнася до издръжливостта ви. Естествено, по този начин може да се постигне и отслабване с велоергометър, което да е оптимално и възможно най-здравословно. Това са само някои велоергометър ползи, които правят избора му ценен наш помощник за добро здраве и физически способности.

Плюс на този уред за спортуване, с който можем да се снабдим от магазин за фитнес уреди (например, Fitzona) е фактът, че може да се използва у дома. В този ред на мисли, вече няма да е нужно да съобразявате тренировките си с метеорологичните условия или с напрегнатия си график. Можете да тренирате с велоергометър сутрин, докато си пиете кафето, дори навън да вали. Също, и в снежните дни. При това – и в онези летни горещини, когато изобщо не ви се излиза навън. Това означава, че тренировките ви се оптимизират и че ще намирате време за тях далеч по-лесно.

Какви велоергометри има на пазара?

Този тип механични или електрически домашни фитнес уреди се предлагат от различни брандове и онлайн или наземни магазини. Могат да се намерят много продукти от този род, включително не един евтин велоергометър от inSPORTline, например. Напълно възможно е да се открие и ORION на изгодна като за велоергометър. Други топ марки са Vista Fit & Top-Sport или пък Kettler. За басейн, от друга страна, отличен вариант са фитнес уредите на Waterflex. Те се срещат в редица онлайн фитнес магазини, като например Fitzona.

Нямате пространство във вашият дом за такъв фитнес уред?

Естествено, ако страдате от липса на пространство, може да ви трябва още по-компактен фитнес уред. Това също е опция, с която няма да срещнете затруднения. Тя се предлага под формата на мини велоергометър. Ако пък искате по-високо натоварване, но по-малко заемано място, то тогава на ваше разположение е сгъваем велоергометър. Например, такъв велоергометър кетлер би могъл да се превърне във ваш ценен помощник, когато искате да поспортувате у дома.

Общо взето, ползите от този домашен фитнес уред са многобройни, а настоящото състояние на пазара позволява пълната им експлоатация с минимални затруднения. Включително и от страна на наличното пространство. Неутрализирането на природния фактор – т.е. метеорологичните условия навън – прави тези фитнес уреди едни от най-добрите домашни помощници за поддържане на висока спортна форма.