5 задължителни неща за грима

По-голямата част от жените носят грим непрекъснато

През деня може да се наложи да нанасяте корекции, за да предотвратите гримът ви съвсем да се развали и вместо прекрасна и свежа, да изглеждате уморена. Когато ви предстои среща директно след работа или училище, може да ви се наложат няколко основни неща за поправяне. Научете повече за топ 5 при грима, които задължително трябва да носите със себе си, където и да отидете. Така ще сте подготвена за всякакви ситуации.

Именно, за да не ви се налага да носите абсолютно всички оръжия, ние от сп. Пудриера сме подбрали най-основното, за да се чувствате подсигурена.

Повечето жени предпочитат да носят парфюма си в чантата, други семпла пудра или пък гланц за устни. Въпреки това, списъкът на тези гримове може да продължи вечно, защото всяка жена обича цялата си армада козметични продукти… през целия ден.

А ето и какво ви трябва, за да изглеждате секси, свежо и бляскаво през цялото време.

Фон дьо тен

Течната основа е основна част от гримовете, които задължително трябва да носите със себе си. Този продукт е прекрасен да покриване на петна, пъпки, тъмни петна, кръговете около очите, прикрива преумората и т.н. Също може да покрие фините линии и бръчици, като така ви осигурява перфектен завършек на лицето. Един тънък слой може да ви помогне да избистрите тена си. Ако имате по-мазна кожа, ние ви съветваме да се оглеждате за такива продукти, които не съдържат никакви масла, докато тези от вас, които са с по-суха кожа трябва да се насочат към продуктите без парфюми и които са на хипоалергенна основа. Важно е да отбележим, че внимателно трябва да подбирате цвета на фон дьо тена – той трябва да съответства на тена ви.

Коректор

Ако искате да прикриете торбичките под очите, тъмните петна и кръгове, коректорът е абсолютно задължителен за вашата чанта. Нанесете го върху проблемните места, така че да няма видими линии, погрижете се да се слее с кожата ви по най-добрия начин. Така ще покриете малките несъвършенства по най-перфектният начин.

Пудра

Използването на леките пудри е от съществено значение за постигането на безупречен вид и да предоставите на вашия грим повече дълготрайност. Пудрата е чудесен продукт, напълно подходящ за ежедневен грим и облекло. Тя абсорбира излишната мазнина от повърхността на кожата, което я прави още по-сияйна. Използвайте прозрачна пудра.

Червило

Червилото е едно от най-женствените и привлекателни гримове от всички. Абсолютно задължителен козметичен продукт за всяка жена. Едно докосване от червилото и незабавно лицето ви ще придобие нов блясък. Цветните устни са по-пухкави и лъскави и още по-неустоими, страстни и атрактивни. Обърнете внимание отново на цвета – той трябва да отива на кожата на лицето ви, косата и т.н.

Сенки за очи

Дневният грим трябва да бъде прост и естествен. Опитайте се да устоите на идеята за смели и дръзки цветове през деня. Вместо тях наблегнете на неутралните тонове. Те ще ви предадат свеж и младежки вид. Нанесете ги леко върху горният клепач като върху костта на веждата можете да добавите по-светъл тон за блясък. Добавете и един, два слоя спирала за по-дълбок поглед.