Как да почистваме лицето си

Грижите, които всяка жена би трябвало да полага не са една и две. Те започват с това да се грижи за семейния уют, преминават през грижите към децата й, и понякога завършват с грижите към съпруга й. А не би трябвало да е така. Всяка жена трябва да си отделя време за самата нея. В противен случай ще се чувства нещастна, недооценена, отчаяна. Всичко това не зависи от външния вид на жената – хубава, или не толкова, всяка дама има нужда от време, в което да се грижи за външния си вид и по този начин да си вдигне самочувствието и да се чувства удовлетворена от живота. 

За мъжете всичко това е трудна за разбиране. Но вие знаете за какво говоря. 

И все пак, колкото и грижи да полагат за себе си, някои дами, умишлено или не, пропускат грижите за лицето, и по-точно за почистването на лицето си. Това е груба грешка.                                                 

Какво би последвало при липсата на редовни грижи за кожата на лицето ни

  • Увяхнала кожа
  • Поява на старчески петна, след време, разбира се
  • Поява на бръчки
  • Поява на черни точки, това ви го гарантираме
  • Зле направен грим, понеже още има остатъци от предишния
  • По-ниско самочувствие

Ето защо трябва всяка дама да си изгради сама свой ритъм и режим, по който да обгрижва своето лице. Разбира се, ежедневието на всяка жена е различно, така че няма универсална рецепта.  Обаче има някои задължителни стъпки, които трябва да включим по пътя си към успеха и красотата. Вие досещате ли се кои са… 

Ето ги и тях: 

  • Почистването на грима – това е основата на красивото лице. Имам не една или две приятелки, които имат доста немарливо отношение към премахване на грима си. Трябва да разсъждаваме така – щом като сме отделили време да нанесем грима, значи е редно да отделим време и за неговото почистване. Когато цял ден сме навън, по лицето ни се натрупва прах, микроби и т.н. Очите ни трябва да почиват, което е трудно предвид трите слоя спирала.Освен това на следващия ден трябва отново да имаме прецизен грим, което ще рече да няма следи от вчерашния грим. Ето защо редовното почистване на грима е една от основните задачи на всяка дама. Как да се справим с нея? Решението е просто – тампони за почистване за лице, струват от 3 или 4 лева, и един пакет стига за около два месеца, и мляко за почистване на лице.Тук цените варират, има по-скъпи и по-евтини. Не е нужно да се изхвърляте излишно. Има и млека за 2 или 3 лева, които вършат чудесна работа. Естествено важно е да закупите всичко от козметичен магазин или аптека и да следите датите на срок за годност. Отпишете варианта да почиствате очите си с мокрите кърпички за премахване на грим. Не са толкова лоши, но не са за предпочитане.
  • Почистване на лицето сутрин – това е един от не лошите методи за разсънване сутрин. Всяка дама трябва първо сама да определи типа на кожата на лицето си – суха, нормална, мазна. Най-добрият вариант за сутрешно почистване е да използваме гел за почистване. Отново цените варират, но около 5 или 6 лева биха били достатъчни. Един такъв гел би ни осигурил грижи за следващите 2 месеца. След почистването трябва да нанесем крем.
  • Почистване на лицето вечер – независимо дали сме били гримирани през деня, или не, трябва първо да почистим лицето си с млякото за лице. След това ако имаме мазна кожа или сме използвали фон дьо тен през деня, трябва да почистим лицето си с тоник за лице. Това е задължителна стъпка, която повечето жени пропускат. Впоследствие имат мазна кожа, акне, черни точки. Накрая отново почистваме лицето си с гела за лице. И после крем.
  • Ежедневно почистване – дори да следваме предишните стъпки,това не е достатъчно. Трябва от време на време, да правим маска на лицето си – хидратираща за суха кожа, подхранваща за изтощена кожа, дълбоко почистваща за мазна кожа. Хубаво е да си правим маска веднъж или два пъти седмично, не по-често. Освен това е добре да използваме и ексфолиант пак толкова често. Ексфолиантът почиства в дълбочина, но не е подходящ за кожа с пъпчици, тъй като може да ги разрани.

Колкото и да сме заети, и все да не ни остава време, не бива да се предаваме. Трябва да сме гъвкави, да съчетаваме задачите си, да сме прецизни и старателни при почистването на лицето си. Всичко това ще ни се върна под формата на красива и сияйна кожа в един момент. Тогава освен че трябва да сме благодарни, трябва и да продължим с грижите. Нищо не е вечно. Ако имате красива кожа, супер! Но отново грижете се за нея, за да я запазите възможно най-дълго такава.