Какво трябва да знаем за косата

Здравата коса расте с 1-1,5 см на месец и всички искаме тя да е гъста и лъскава, но за това отношение имат и грижите ни за нея.Когато кожата на главата е изтощена косъмът преживява същото.Той става чуплив, изтънява и загубва блясъка си. Липсата на соли като калций, магнезий, цинк, а както и желязо. Добре е в такъв период да се приемат и витамини от група В.

Таблетките, които съдържат хранителни добавки също са възможен избор, за да подхраним косата си. На пазара се предлагат и продукти, съдържащи сяра. Естествено тя не може да се приема в естествен вид , но в малки количества и обработена по химичен път дава добър ефект при косопад и проблеми с косата (такъв препарат е Revalid).

Обикновените разтворими витамини също подпомагат и косата естествено те могат да окажат подхранваща роля, но ако имате реален проблем потърсете по-силни средства. Първият етап за правилното третиране на косата е изколването на подходящия шампоан съответно за суха, мазна или нормална коса. Не забравяйте да го отмиете много добре от косата и използвайте шампоана в малки количества.

Ако не искате косата ви да се наелектризира или да може да се разресва по-лесно (особено за по-къдравите коси) е добре да използвате балсам след измиването, а също така може да ползвате и продукти, които са едновременно шампоан и балсам в едно.

След като сте измили косата, ако имате желание тя да е блестяща, в 200 мл. вода разтворете 2 с.л. ябълков оцет или сока на един лимон и отмийте с тази смес косата.