Целуването ни прави красиви

 

Целунахте ли някого днес

Ако не, значи е време! Целувката не е само особено интимно и нежно преживяване, тя се отразява особено добре на нашето тяло като цяло. До нашата 70-годишнина целуваме около 100 000 пъти при това по приятни поводи! Въздействието на целувката върху здравето ни е изследвано по-обстойно и има доста радостни резултати. Със слюнката разменяме при целуване голямо количество вируси и бактерии. Звучи малко нехигиенично, но де факто е спа процедура за нашата имунна система.

Една сърдечна, шумна целувка действа почти като ваксина и може да ни предпази дори от грип! Освен това се освобождава хормонът серотонин, който осигурява чувство на истинско щастие и ни кара да забравим за ежедневния стрес. Редовните прегръдки намаляват опасността от сърдечни заболявания и понижават нивата на холестерол.

Нежната целувка не само ни кара да блестим от вътре

Размяната на нежности поставя в сянка дори някои анти-ейдж кремове. При целуване се активират до 38 лицеви мускула, които стягат кожата ни, което води до по-малко бръчици. В зависимост от интензивността и продължителността на целувката се изгарят и до 20 калории. И това, ако не са достатъчно добри причини да се отдадем с партньора си на най-красивото нещо на света!

Целувката може да бъде, както израз на взаимно привличане, така и на дълбока привързаност и интимност. При сериозна връзка с течение на годините превес взимат други компоненти като взаимно доверие и комуникация. Въпреки това целувките са решаващи за избора на партньор. В крайна сметка двама души, които отдават еднакво значение на целуването, имат по-висок шанс за дългосрочна връзка. 

Целувка по бузата, ръката или челото – запитвали ли сте се някога какво значение имат различните варианти на целуване?

Целуване на ръка

Тя показва уважение и респект. Докато в миналото е била често срещана практика при поздрав, днес целуването на ръка се прави при много специални поводи или като любящ жест в партньорството.

Целувка по челото

Целувката по челото е много емоционална целувка и се осъществява най-често между много близки партньори. Ако мъжът целуне своята партньорка по челото, това означава, че той иска да я защитава.

Целувка по бузата

Целувката по бузата е приятелски жест за поздрав или начин, по който един влюбен човек да каже: „Харесвам те!“

Целувка по устните

Класиката сред целувките почти няма нужда от обяснение. Ако двама души се докоснат с устни това е много интимно и показва: „Ти значиш много за мен!“ до „Обичам те!“

Целувка с език

Продължението на класическата целувка по устните е най-честата форма сред дълбоко влюбените и съдържа всички варианти с най-силно сексуално значение.