Митове и истини за гел лака

гел лак

Ноктите са част от тялото ни, която можем да разкрасяваме редовно и да променяме така, че да ни харесва как изглеждат и каква визия ни предоставят. Един такъв вариант е чрез гел лак. Това е хибридна структура, която съчетава характеристики на гел и на лак. За да се закрепи за нокътната плочка се използва UV лампа. Издържа дълго – около месец – като смяната му е необходима, когато ноктите израснат. Но в тази статия ще поговорим за някои митове и истини за маникюр с гел лак.

Мит: Токсичност

Този тип лак е безопасен. Включително в по-висока степен, отколкото обикновените лакове. НЕ съдържа голяма част от токсичните вещества, които присъстват в другите лакове. Без миризма е. Не навлиза в структурата на нокътя. Може да се използва и при бременност.

Гел лакове за нокти, всъщност, помагат. Те защитават нокътната плочка от механични влияния от околната среда. Нанасянето им не е токсично за ноктите или цялото ви тяло.

Единственият случай, в който може да навреди, е ако при нанасянето му ноктите се подложат на прекомерно шлайфане. Или – ако се отстрани неправилно.

Маникюр с гел лак, поставен от професионалисти, е напълно безопасен и невероятно красив.

Мит: Наранява ноктите

Не е вярно твърдението, че тази процедура прави ноктите крехки и чупливи. Това се получава, ако не се грижите правилно за тях. Напротив, правилно положените гел лакове и подходящата грижа за ноктите могат да ги направят доста по-здрави.

Мит: Вредите от UV лампите

Да, някои UV лампи могат да навредят на кожата. Ако се използва UV лампа, могат да се приложат предпазни памучни ръкавици или да се приложи слънцезащитен крем.

Но – някои от съвременните UV лампи излъчват само определена дължина на вълната, която действа единствено върху лака. Съществуват още и други видове LED лампи, които са напълно безопасни.

Може би: Опасности при отстраняване

Когато се отстранява, трябва да се използват подходящите съставки и методи. В противен случай това наистина би могло да раздразни кожата или да нарани нокътната плочка.

За целта не бива да се използват продукти с ацетон. Трябва да се спазва подходяща процедура, която могат да ви осигурят добросъвестните професионалисти с компетенция и опит.

Истина: Ноктите имат нужда от почивка

Да, какъвто и лак да използвате, трябва да осигурите почивка на ноктите си, за да са максимално здрави и красиви. Не натоварвайте ноктите си с постоянна употреба на лак от какъвто и да е вид.

Мит: Поставяне у дома

Да, някои видове комплекти може и да не са подходящи за домашни условия. Това е, обаче, при положение, че не ги предлага правилната марка. От друга страна, ако изберете доверен доставчик, който знае какви продукти да подбере, можете да си поставите гел лак и у дома.

Имайте предвид – не сваляйте лака с обикновен лакочистител. Вместо това, първо изберете правилния комплект за гел лакове в домашни условия. Обърнете се към надеждна марка и, при нужда, се консултирайте с техен представител.

Следвайте инструкциите, за да сте сигурни, че го поставяте правилно. Ноктите ви трябва да са чисти. Обръщайте специално внимание на начина на премахване.

Доверявайки се на надеждни доставчици и партньори и спазвайки нужните стъпки и инструкции, поставянето на лака в домашни условия ще е бързо, достъпно и безопасно. Като накрая предоставя чудесни резултати и дълготраен маникюр.