Зимните спортове

winter-sports

Зимата хлопа на вратата, момичета! Въпросът обаче е, дали искаме да й отворим или ще я оставим да се гневи навън? Вече е краят на октомври месец. Ноември ще мине адски бързо, което означава, че най-хубавото време от годината наближава – Коледа. Ние от сп. Пудриера нямаме търпение най-магичния момент от цялата година да настъпи. До тогава обаче, няма да е лошо да планирате някои неща. Като започнем от обновлението на гардероба и стигнем до планиране на зимната ваканция.  Да, най-вероятно няма да ви се пътува… след като падне големият сняг, единствената ви мисъл ще бъде как си оставате на топло вкъщи, увити в дебело одеяло, подпрени на мека възглавничка и с чаша горещ шоколад в ръка. Именно заради сковалият студ навън винаги през зимата има тенденция към поемане на повече количество храна, малко движение и съответно към напълняване. Е трябва да ви кажем, че тази комбинация е убийствено лоша.

 

Запознайте се с уникални зимни спортове! 

 

В следващата статия ще ви предложим няколко уникално забавни зимна спорта, които да ви държат топли и във форма. Нашите предложения са необичайни. Те ще разнообразят ежедневието ви и ще ви накарат истински да се наслаждавате на студеното, зимно време вместо да го ненавиждате. Някои от предложенията ни можете да практикувате в градска среда, а други са предназначени за природата.

 

Снегоходки – Ако не си падате спортен тип, не обичате големите натоварвания и направо ви прилошава при самата мисъл, но за това пък обожавате да се разхождате, този вариант е за вас. Дългите преходи с добър приятел винаги ви зареждат с позитивни мисли и енергия, но лошото е, че през зимата това е трудно осъществимо? Е, вече не е. Нужно е да се сдобиете с чифт от тези, да натрупа сняг и да бъдете в планината. Това е едно чудесно преживяване, което ние ви препоръчваме горещо. Така ще поддържате добра форма като цяло, ще тренирате и стягате краката си, ще раздвижвате кръвта в най-мързеливото време от годината. За час се изгарят ок. 540 калории.

 

Фигурно пързаляне – Ако предпочитате несъзтезателен спорт, нещо с което да се забавлявате изберете фигурното пързаляне. То е неангажиращо. Можете да практикувате докато сте в града.  Подходящ е за първа среща или за излизане с приятели. Фигурното пързаляне е нещо караокето в спорта – задължителното е да си умрете от смях и не е задължително да сте професионални кънкьори. Пригответе се за прилив на енергия и много готини изживявания. Да сте в тълпата под ритъма на музиката, на леда е нещо невероятно. Със сигурност ще се разтоварите от напрежението. На всичкото отгоре се изгарят до към 500 калории.

 

Сноуборд – Ако сте бурна личност, обичате да живеете на ръба, падате си по адски екстремните спортове и просто не ви свърта на едно място, то сноуборда е за вас. Да, този спорт излиза малко скъпо, но за това пък прилива на адреналин е неповторим. Вземете си една седмица отпуск от работа, грабнете дъската и отпрашете за планината. Чудесен начин да останете сами със себе си и природата, да обмислите живота си или просто да си направите удоволствието поне за известно време да се чувствате като повелителя на върховете. Скиорството е също добра алтернатива. Тук вече зависи вие кое ще предпочетете. При сноуборда можете да изгорите 480 калории за час. И за финал този спорт доказано подобрява настроението – така че, ако сте в депресия това е лекарството. Успех! 

 

Сега остава само да се молим за сняг тази година. 🙂