ТОП 5 материи за дамски ризи

ТОП 5 материи за дамски ризи

Цветната и стилна дамска риза е едно от по-добрите модни решения за летните дни. Единственото, което трябва да съобразите, е дали е по-подходяща за офиса, или за вечеря с приятели. Независимо за кой от двата случая ще я облечете, в горещото време е хубаво да вземете предвид материята, от която е изработена.

Изборът на такава е важен заради високите температури навън. В големите жеги едва ли искате да носите запарващи материи, с които да ви бъде некомфортно през целия ден.

Един от най-големите плюсове на дамските ризи с къс ръкав е, че можете да ги съчетавате с панталони, дънки и поли, както и с обувки на висок ток, ниски обувки, еспадрили или кецове.

За да улесним избора ви на подходяща дамска риза за лятото, ще ви представим ТОП 5 материи, на които да обърнете внимание. Ще ви разкажем и за техните предимства и недостатъци, за да сте напълно наясно какво избирате.

ТОП 5 материи за дамски ризи

Лен

В летните горещи дни ленът е една от най-предпочитаните материи поради множеството му предимства. Той е естествен материал, който е въздухопропусклив и позволява на кожата да диша.

Ленена риза можете бързо и лесно да комбинирате с подходящи ленени панталони или дънки. Тя е чудесен вариант и за плажа, а за да бъдете по-елегантни, спокойно можете да я съчетаете с обувки на платформа.

Имайте предвид обаче, че ленът се мачка много и това може да бъде недостатък, ако не сте почитатели на гладенето.

Коприна

Елегантна дамска риза от коприна е чудесен вариант за офиса или ежедневието. Коприната е мека, гладка и изключително издръжлива материя. Естествената коприна може да бъде определена като грижа към тялото, тъй като има хидратиращ ефект върху кожата.

Сред най-големите ѝ предимства е, че е хипоалергенна, не задържа прах и не позволява на микробите да стигат до кожата. Това я прави благоприятна за чувствителна кожа и при състояния като екзема. Тя е дишаща материя, която помага на тялото да се разхлажда при високите температури.

Повечето хора обаче отбелязват като недостатък на тази материя по-високата ѝ цена.

Памук

Бяла риза от памук е най-добрият избор, който можете да направите. Тя е подходяща за всеки вид дънки и поли, за офиса, за официални събития или за вечер навън с приятели.

Памукът, също като лена, е естествена и фина тъкан, която е дишаща и подходяща за летните горещини. Когато стане въпрос за лятната почивка, най-подходящи са ризи за плаж, изработени от памук. Той абсорбира потта от тялото и има действието на кърпа, която попива излишните течности.

С тази материя ще се чувствате удобно, тъй като не ограничава движенията ви, което е прави изключително подходяща за всеки ден.

Вискоза

Едно от най-големите предимства на вискозата е, че не се наелектризира и е мека. Особено в горещините, със сигурност никой не иска подобни неприятни ефекти.

Вискозата не избледнява и си запазва цвета, независимо от силните слънчеви лъчи през лятото. Това я прави и изключително подходяща за топлите месеци.

Лиоцел

Лиоцелът е приятна на допир и дишаща материя. Тя е хипоалергенна, но един от минусите ѝ е високата цена и лекото свиване при пране.