Шапката – задължителният дамски аксесоар за зимата

дамска зимна шапка

Шапката е аксесоарът, превърнал се в един от най-емблематичните за студените дни. Няма съмнение, че когато носите добре подбрана шапка, гарантирано изглеждате по-стилно! Ето защо, ако все още сте резервирани към носенето на шапки, тази зима е време да се пречупите и да пробвате, а ние сме сигурни, че ще бързо ще свикнете и ще ви хареса. Изборът на зимна дамска шапка никога не е бил по-лесен. Богатото разнообразие ще ви позволи да откриете модел, който идеално да ви подхожда, но и да ви харесва, да е съобразен с преобладаващите цветове във вашия гардероб и със стила, в който обичате да се виждате.

Шапката – много повече от аксесоар

Разбира се, не можем да пропуснем и ползите от носенето на шапка. Дори е нужно да наблегнем на необходимостта от този аксесоар през зимата. Защото освен че е страхотен завършек на тоалета ви и винаги може да ви спаси от “bad hair day”, това е аксесоар, който всъщност прави много повече неща за вас и вашето здраве.

Здравето на косата често се подценява – мислим си, че е важно само какви продукти използваме, как я разресваме и тн. Но климатът е това, което най-силно ѝ влияе и от което искаме или не, не можем да се скрием. Но можем да предпазим косата си с помощта на шапка, която да ограничи сплитането, овлажняването и пр. Разбира се, за да избегнете “странични ефекти” от носенето на шапка, е нужно да поддържате висока хигиена на вашия аксесоар, както и да подберете материи, които са максимално щадящи.

Шапките са от първостепенна необходимост и за хората, които страдат от хронични проблеми (напр. ушни възпаления), защото тяхната чувствителност към ниските температури и вятъра е много по-голяма. Болките в главата, тила и шията също може да са индикатор, че прекалено често оставяте тази част от тялото си незащитена от студа.

Как да подберете шапка за предстояща зима?

А сега е време да обърнем внимание на моделите, които ще са ваш “верен помощник” в това да изглеждате добре през идните студени дни.

  • Всичко ново е добре забравено старо – това е максима, която с пълна сила важи за модата. А поредното доказателство за това са шапките федора, които през последните няколко сезона отново станаха супер популярни – толкова, че е невъзможно да излезем и да не видим поне една дама с такава. Ако вие искате да заложите на такъв модел, но едновременно с това търсите зимна дамска шапка, която да ви открои от останалите, то заложете на федората;

федора

  • Не е лошо да се придържате към сигурността. И зимната шапка с пух е именно такова модно решение, което лесно се комбинира с дрехи от всякакъв стил и с което трудно бихте могли да сгрешите. Подходящи както за деца, така и за възрастни, тези шапки винаги изглеждат добре и топлят подобаващо;

дамска барета

  • С барета също няма да сгрешите. Независимо дали сте във Франция, или в друга точка на света, тази шапка винаги ще допринесе един елегантен френски акцент на вашата визия и определено с нея ще демонстрирате своя усет към модата. А широката гама от цветове, в която ще намерите баретите, ще ви позволи да сте креативни в своите визии.