Най-красивите места за полет с балон

жена гледа полет с балон

Никое чувство не може да бъде заменено от емоцията да погледнеш кътчетата на красивата ни родина от птичи поглед. Днес има много и различни начини това да се случи, а комбинирайки го с приятна компания, положителните емоции са гарантирани.

Ако се чудите какво изживяване да си подарите с първите почивни дни от пролетта, то полетите с балон биха били идеалното решение. Ако пък се чудите къде, следващите редове ще ви помогнат да направите най-правилния избор. Вдъхновени от красотата на българската природа и решени да ви осигурим интересни неща за правене с първите приятни слънчеви дни, решихме да ви представим топ местата за полет с балон у нас.

Рила планина

Представяйки топ локациите в страната, които си струва да бъдат видяни отвисоко, то Рила планина няма как да не е сред първите ни предложения. Величествените Рилски езера предлагат гледка, която не може да бъде описана с думи. Това просто трябва да се изживее. В комбинация с чистия въздух и тишината, които предлага този район на България, вашето издигане с балон от тук определено ще бъде запомнящо се.

полет с балон над планина

Сопот

Подбалканът и Розовата долина също има какво да предложат на ентусиастите, решили да си подарят атрактивно изживяване във въздуха. Издигайки се с балон над Сопот, пред вас ще се разкрие величието на Стара планина и сгушените под нея градчета Карлово и Сопот. Тук ще откриете онази “свобода, лекост и здраве”, за които говори Вазов в творчеството си. Струва си да се видите красотата на дълбоките зелени поля и долини, които крие това райско кътче на България.

Шуменско плато

Долината на Шуменското плато и Мадарските скали също се нареждат сред атрактивните локации за полет с балон. Издигането с балон над Шумен и околните му населени места си заслужава, а разходките из останките на крепостите от старата столица Плиска и Преслав биха били чудесен завършек на екскурзията ви, добавяйки ги към вълнуващото изживяване в небето.

Искърско дефиле и Белоградчишки скали

Искърското дефиле и Белоградчишките скали са едно от доказателствата, че няма по-велик творец от природата. Тази впечатляваща част от България си заслужава да бъде видяна, а птичият поглед може да ви осигури най-доброто ѝ представяне. Плавният полет над и между скалите на Искърското дефиле си заслужава всяка минута, прекарана във въздуха.

Велико Търново

Велико Търново е един от емблематичните градове у нас, чийто чар ще ви спечели завинаги. Малките улици на Търново и великолепната архитектура нашепват спомени от славното ни историческо минало. Полетът с балон пък е един чудесен начин да се насладите на величествената му красота, гледайки го отвисоко. Красивите панорамни гледки се запечатват в съзнанието на всеки, решил да се впусне в приятно приключение с балон в небето над града.

Пловдив

Полети с балони се реализират в различни места в страната, а Пловдив също се нарежда сред атрактивните локации, става ли въпрос за приятни приключения във въздуха. Безкрайни зелени поля, Пловдив и околните села от птичи поглед – това може да ви предложи издигането и разходката с балон в близост до града на тепетата. Ако търсите начин да избягате от ежедневието си и/или да направите незабравим подарък, полетът с балон в близост до втория по големина град у нас определено е най-доброто решение.