Изберете спорт според характера си

choose-sport

За да бъде ефективна тренировката ви, трябва задължително да изберете спорт, който ще ви подхожда и харесва.

Лятото вече е при нас, а вие още не сте влезли във форма? Спомняте ли онзи огромен TO-DO лист, в който добавяте всички онези неща, които искате да подхванете? Винаги обаче именно спортът остава по периферията, казвате си, че нямате достатъчно време сега или пък сте уморена. Да, ние жените обичаме да си намираме оправдания винаги, когато последният час удари. В средата на май месец обаче е време да помислим дали сме готови да открием летния плажен сезон. За да успеете обаче да се мотивирате достатъчно, трябва прецизно да изберете спорта, който ще практикувате. Задължително условие е да ви е приятно! Така ще ви бъде и полезно. Колкото по-малко мъки и повече удоволствие, толкова по-скоростни резултати ще получите.

 

А ето и няколко характеристики и съответните им спортове, според сп. Пудриера.

 

За дамите, които бързо се отегчават

Ако не ви свърта на едно място и сте непостоянна, ако се отегчавате много бързо още в самото начало на тренировката, значи е време да промените тактиката си на трениране. Изберете бягане сред природата вместо това на пътечката в затворения фитнес. Ако сте свикнала на постоянен стрес в работата, свръх напрегнати сте, тичането навън ще ви пасне идеално, защото ще държи мозъкът ви зает. Изберете също така наклонен терен, за да изморите тялото и да го стегнете. Избирайте всеки път различен маршрут, така няма да се отегчите, а винаги ще намирате нещо ново и интересно около себе си, докато бягате. Ще горите повече калории за по-малко време и ще задвижите метаболизма си.

 

За дамите, които не спазват програми

Ако обичате да тренирате, но сте твърде импулсивни, за да се придържате към каквито и да било програми, ние ви препоръчваме танците. Те определено ще паснат на тези от вас, които не следват логиката, а сърцето си. Темпераментни, чувствени и страстни, вие ще изградите навик към танцуването, ще изпитвате нужда да практикувате и няма да ви се налага да изпускате часове. Предизвикателствата, които танците поставят са предимно към координация, ще възпитат физически и емоционален баланс.

 

За дамите, които са перфекционисти

Ако сте от този тип хора, които изпитват вина, когато са изпуснали тренировка и се пренатоварват веднъж  стъпили отново в залата, за да „наваксате” пропуските. Ние можем само да ви кажем, че това е страшно вредно. Важно е да пренастроите мисълта си към това как се чувствате, а не как изглеждате. Медитацията например е чудесна опция. Някои школи комбинират холистичните методи за медитация с класическа фитнес тренировка като се обръща внимание на някои специфични точки при извършването на упражненията, предназначени за съответната част от тялото. Резултатът няма да закъснее – здраво и красиво тяло, завършено с прекрасна усмивка.