Спортувайте! Не гладувайте!

sport-and-eat

За да се чувствате комфортно в собствената си кожа и да се харесвате не е необходимо да започвате директно с диетите, да се лишавате от сладостите на живота, да гладувате и същевременно да няма резултат. Повечето жени не са доволни от теглото си и тялото си като цяло. Повечето жени биха се съгласили на пластична операция – липосукция, увеличаване на бюста, на устните, коригиране на носа.

 

Повечето жени стават сутрин, поглеждат се в огледалото и си казват Кога ще отслабнеш, момиче?                                                                              

Всичко това е безполезно и излишно. С такива мисли вие само нападате съзнанието, а и тялото си, без реално да му помагате. За това: съветът на списание Пудриера – спрете да се самосъжалявате, да се напрягате излишно, да трупате отрицателна енергия, зарежете диетите. Забравете за всичко, което сте прочели в книгите, Интернет, което сте гледали по телевизията. Хора свалят двадесет килограма за десет дни? Наистина ли вярвате на това? А питате ли се какви са последиците и дали въобще е възможно? В крайна сметка най-важното е вие да се чувствате добре. Едно продължително гладуване със сигурност няма да ви донесе приятни емоции, а и резултати. Затова просто се вслушайте във вътрешния си ритъм, балансирайте го и той сам ще ви покаже от какво имате нужда и от какво не. Стремете се да поддържате здравословен начин на живот изпълнен с много спортуване. Именно то е в основата на нещата – движението, изгарянето на калории, а не седенето на едно място. Тук ще ви дадем няколко съвета за това как да олекотите режима си и как да се придържате към една здравословна програма.

  • Пийте много вода

 

Всеизвестен факт е, че пиенето на много вода подпомага организма, изчиства кожата, ускорява преработката на веществата. Под много вода нямаме предвид да изпивате на ден по едно 5 литрово шише, а напротив. Всеки човек трябва да следи тялото си, тъй като именно то ни дава сигнали, например жаждата. Тя регулира количеството вода, което всеки човек трябва да поеме. То е индивидуално при всеки, затова няма смисъл да се поставят някакви граници в литрите. Факт е обаче, че водата балансира обмяната на веществата. Не бива да се дехидрираме. Пийвайте си водичка през целия ден и нямате грижи. 😉

  • Контролирайте количеството сладко, което си хапвате

 

Да, ние много добре сме запознати с хапването на шоколад в късните доби на нощта. Скучно ви е, цяла вечер сте била сама, гаджето е навън с приятели, а вие се чудите каква пакост да направите и се устремявате към хладилника, вашия най-добър приятел, след гаджето, естествено. Грешка номер едно! Хладилникът е ваш враг хаха. Или по-точно казано, навикът да ядете от скука е най-голямото зло, което може да ви сполети. Това се отнася именно за сладките, шоколадови изкушения, които си хапвате сладко, сладко преди сън. Най-добре се отучете от този навик. Поставете си граница след 7ч. например да не консумирате захарни и всякакви такива изделия. В началото ще бъде по-трудно, но когато свикнете ще се учудите как сте живели преди това. Като цяло избягвайте тежките храни и се съсредоточете около полезните и леките такива.

  • СПОРТУВАЙТЕ

 

Не на последно място е спортът. Той, както вече споменахме, е в основата на нещата. Гладуването без спортуване показва несериозно отношение към нас самите. Изберете подходящ за вас спорт, било то бягане, плуване, тенис… каквото и да е. Нещо любимо, нещо, което няма да ви омръзне. Създайте си график и се стремете да го спазвате. Постепенно увеличавайте натоварването с всеки изминал ден. Бъдете активни. Запишете се на уроци по танци, независимо какви. Музиката ще ви помогне да откриете собствения си ритъм, ще придобиете гъвкавост и сила. Ако обаче здравословно сте възпрепятствани на спортувате по много и всеки ден просто излезте на разходка в парка, разходете кучето, изхвърлете боклука, почистете двора или градината. Бъдете навън и се движете. Тук не става въпрос за трупането на мускулна маса, а за движение, за възпитание на физическите ни умения. Не бива да оставяме чисто физическата ни култура да закърнява. За това най-добре си вдигнете сладкото дупенце и излезте навън с приятели да се поразходите!