Слънцезащита – изберете практична и модерна тента за тераса

тенти са за тераса, сенници и щори от Kamax

Днес концепцията за сенник или добре познатата тента за тераса е много по-широка, отколкото допреди няколко години. Поради богатия си функционален спектър и възможността да служат за декорация на прилежащите територии тези модерни навеси стават все по-популярни.

Какви са отличителните им характеристики

Терасата е едно от най-предпочитаните места да прекараме известно време на открито, без да напускаме комфорта на собственото си жилище или офис.

Преоткривайки това пространство като идеален кът, който да се превърне в оазис за релакс, работа и забавления, мнозина търсят начин за по-ефективното му усвояване. Ако искате да постоите повече време на терасата, независимо дали е лято и какво е изложението, ви трябва средство за добро засенчване. Най-удобно е да го направите със сенник.

Можете да откриете сенници и тенти с различни размери, материали на изработка и цвят, функции и дизайн, начини на монтаж и управление.

Материали на изработка

Най-често за изработката на модерните навеси се използва акрилният плат. Той притежава елегантен вид, отлични слънцезащитни характеристики, устойчив е на вятър и на влага.

Друг предпочитан материал е PVC, чиято гладка гланцова повърхност придава естетическа завършеност на терасата и е лесен за почистване. Важна е и високата му издръжливост на натоварване, в случай че се натрупа сняг върху него.

За самата конструкция се използва лекият метал алуминий, който е много устойчив на износване, променливи температури и корозия.

Видове конструкции и управление

Подходящите за тераса тенти са със сгъваема конструкция, като преобладават моделите с падащо и чупещо рамо. Предимството на тези с чупещо рамо е наличието на касета, запазваща текстила, когато е в затворено положение. Освен това наклонът може да се регулира, а издадеността е около 3 м.

Моделите с падащо рамо са със здрави рамена и също позволяват регулиране на наклона.

Ако целта ви е защита не само от слънце, но и от вятър и любопитни погледи, вертикалните модели са идеален избор. Тези защитни завеси са практични и издръжливи, а при избор на модел тип Балконски, монтирането му изисква над него да има плоча или друга тераса.

Управлението се извършва ръчно или с помощта на електромотор. Когато комбинирате модела с последно поколение автоматика Somfy IO и от RTS мотори, с лекота постигате точен баланс между желаната светлина и топлина. Те дават възможност за поставянето на модерни датчици за слънце, дъжд и вятър, както и за дистанционно управление.

На какви предимства може да разчитате?

Вашата тераса не само ще има впечатляваща визия, но и ще бъде любимо кътче за отдих. В зависимост от площта, вече спокойно можете да поставите подходящи мебели и саксии с цветя, защото те също ще бъдат защитени.

Освен че създава уют и предпазва от неблагоприятни атмосферни влияния покритата зона, избраната от вас тента за тераса ще ви осигури:

  • стандартно или по ваш избор високотехнологично засенчване;
  • лесен контрол и опции за датчици за дъжд, слънце и вятър;
  • намаляване на проникващата във вътрешните помещения топлина и съответно – икономия на енергия за охлаждане;
  • UV защита за вас и поставените на терасата мебели и оборудване;
  • достатъчен приток на светлина и преминаване на въздух;
  • дълготрайна експлоатация поради високото качество на материалите и прецизната изработка;
  • възможност за максимално използване на пространството.

Към немалкото предимства трябва да се добави и лесната поддръжка на импрегнирания плат, устойчив на силно замърсяване и плесен.

Практични и модерни – сенниците за тераса гарантират защита, комфорт и стил за години напред и са отлична инвестиция за качествена слънцезащита.