Колаген Допелхерц – най-доброто решение за вашите стави и кости

колаген допелхерц стави и кости

И в България, и по целия свят болките в ставите, сутрешната скованост и трудното движение стават все по-често срещани при много хора. Проблемите се задълбочават от наднорменото тегло, недостатъчната физическа активност, стреса и напредналата възраст. За обостряне на болките повлияват и по-ниските температури при настъпването на зимния сезон.

От голямо значение е снабдяване на организма с вещества, които могат да помогнат за здравите кости и стави. Освен чрез здравословна храна, може да се приемат и подходящи хранителни добавки, които помагат на ставните връзки и съединителната тъкан, както и на хрущялите, да се възстановят по-бързо. Могат да подобрят моторните функции и да послужат за превенция на наранявания. Обикновено съдържат съставките хондроитин, глюкозамин, MSM и много витамини и минерали.

Защо е важен приемът на колаген?

За да бъде в добро състояние нашият опорно-двигателен апарат, от особено значение е да осигурим на съединителната тъкан освен другите елементи, и колаген. Този протеин е сред главните градивни компоненти на ставите и сухожилията и е важен за:

  • здравината на ставите, тяхната подвижност и еластичност;
  • доброто състояние на костите;
  • нормалните функции на всички кръвоносни съдове и мускули.

Има различни типове колаген и е важно да се избере за прием онзи, който съответства на проблема ни. Производителите на добавки най-често предлагат три типа колаген. Тип 1 отговаря за подобряване на структурата на костите, растежа на ноктите, косата и кожата. За възстановяване на хрущялите се приема тип 2, а за мускулите – тип 3.

Колагеновата молекула е с по-големи размери и трябва да бъде хидролизирана. Получават се по-малки фрагменти, които помагат да бъдат лесно синтезирани от организма. Затова колаген Допелхерц, поради хидролизираната си форма, е лесен за приемане.

Като лидер в производството на хранителни добавки, особено за стави и кости, Допелхерц е сред световноизвестните марки и нейните продукти могат да се открият във всяка онлайн аптека.

Какви предимства предлага Допелхерц колаген?

Хидролизираният течен колаген на Допелхерц осигурява възможност за директен прием без вода. С индивидуална доза се гарантира точното количество необходими съставки, а те са:

Хондроитин

Сулфатираният глюкозаминогликан се среща в хрущялите, костите и др. и осигурява до голяма степен устойчивостта им.

Витамин С

Взема участие в реакциите на хидроксилиране, като помага на формулата на колагена да има нормална структура и е важен за имунитета.

Витамин D

Голяма е ролята му за имунната система и костите, като създава условия за функциониране на мускулите и за естественото изграждане на костите.

Мед

Микроелементът мед участва в синтеза на колаген, оказва благоприятно действие върху съединителната тъкан и помага за здравината на ставите.

Селен

Допринася за предпазване на клетките от оксидативния стрес, за силна имунна система и нормалното състояние на ноктите и косата.

Добавените сок от корен на куркума и екстракт от джинджифил в някои колагенови добавки на Допелхерц допринасят за по-силния ефект за преодоляване сковаността на ставите и за прием на антиоксиданти.

На добра за течен колаген Допелхерц цена може да си осигурите необходимата добавка, която да бъде основна част от профилактиката ви за доброто състояние на ставите и костите.