Какво трябва да съобразим преди покупката на луксозна къща?

луксозна къща София

Интересът към сегмента супер луксозни къщи в София не намалява дори и с отшумяването на коронавирус пандемията. Хората оцениха качествата на този тип имоти и продължават да търсят уюта, спокойствието и удобството на такива жилища. Търсят се различни по големина къщи, локализирани в сравнително отдалечени от центъра райони на столицата.

При наличие на множество оферти за луксозни къщи за продажба и немалко такива за отдаване под наем е съвсем основателно голяма част от търсещите супер луксозни къщи да изпитват затруднения. В този ред на мисли, тук ще обобщим някои от най-важните фактори, от които да се ръководите при покупката на луксозна къща в София.

Разположение на имота

Условия като гледка, изложение на стаите и т.н., касаещи разположението на имота, често са определяни като претенциозни. Факт е обаче, че същите имат значение и следва да бъдат предвидени при покупката и/или търсенето на луксозна къща под наем.

Ако държите на гледка към Витоша например, офертите за луксозни къщи в Бояна, локализирани в близост до планината, със сигурност ще представляват интерес за вас.

Разположението на имота е фактор не само за къщи в Бояна, но и за други локации и находящите се в тях имоти, като къща в Симеоново и/или Драгалевци например.

Луксозни къщи за продажба – цени

Много важен фактор при търсене на имот, независимо дали става въпрос за луксозна къща под наем, и/или такава за покупка. Цените се влияят от много неща, но сред най-значимите е локацията. Офертите за къща под наем в Бояна и къща под наем в Симеоново например, в т.ч. и за покупка, ще се различни, дори жилищата да са със сравнително еднаква квадратура. Разлика ще видим и сравнявайки къща в Драгалевци с къща в Симеоново например, въпреки близостта им.

Достъп до градски транспорт

Друг ключов момент, става ли въпрос за покупка на къща, а и всякакъв друг тип жилище, остава достъпът до градски транспорт. Макар че много от хората днес имат личен транспорт, мрежата на градския транспорт в София играе ключова роля при търсенето на оферти за покупка или къщи под наем в Драгалевци, Симеоново, Бояна, а и всяка друга част на София.

Наличие на пешеходни зони

За все повече семейства достъпът до пешеходни зони има определящо значение. Локации, в близост до Витоша например, са добър ориентир за търсещите простор и дълги разходки сред природата. Изключение не правят и други райони на София, които впечатляват със зелените си площи и паркове.

Съседите в района

Друг, не по-малко важен фактор при покупка на къщи в столицата, са съседите в района на имота, който купувате. Добре е преди да направите покупка, да проучите съседите, за да не се стига до неприятни ситуации след придобиване на имота. Ако използвате къща под наем в Симеоново например, лесно можете да прекратите договора и да се изнесете. Направите ли покупка обаче, нещата стоят различно. Определящо за вашия уют и комфорт е да не пренебрегвате фактора съседи, става ли въпрос за покупка на луксозни къщи в София.