Фън шуй за вашето портмоне

Смята се, че махащото с лапичка китайско коте манеки-неко привлича с приветствието си богатството и добрите бизнес отношения. И във финансовите дела е валидно правилото, че ако ние самите подхождаме с лекота към нещата, те стават по-лесни.

Същото важи и за портмонето ви – то отразява вашето отношение към парите, както и обратното – какво е отношението на парите към вас.

Време е наистина да си подредите портмонето, за да започнете начисто и в паричните си дела. Разбира се Фън Шуй има отношение и към парите.

Ето няколко Фън Шуй съвета за портмонето:

  1. Подарете си ново портмоне – нова година, нов късмет. Портмонето е отражение на финансите ви. Скъсано ли е, захабено или не се затваря добре? Тогава не е чудно, че парите така лесно му се изплъзват. В новото си портмоне можете да подредите добре картите си. В идеалния случай трябва да е достатъчно голямо, за да не се налага да тъпчете вътре банкнотите и касовите бележки. Парите обичат да им е удобно, а и картите трябва добре да се виждат. Трябва да оставите само най-необходимото, изхвърлете ненужните квитанции и бележки.

  2. Изберете внимателно цвета на новото си портмоне, защото всеки цвят пренася определена „енергия” (колкото и нелепо да звучи това в наше време). Например цветовете златисто, червено, тъмно синьо и зелено винаги са били символ на благополучие и успех. Тъмно розовото е символ на истина и духовност. Във Фън Шуй този цвят символизира водата (дори повече от синьото) и заедно със сребристо и хром носи късмет – перфектно за монети.

  3. Оставете кредитните карти в къщи. Защо? Погледнато по-точно, това не са ваши пари – те са на банката! Те са символ на задлъжнялост, а не на богатство. Значи – край на изкушението да харчите пари, които всъщност нямате. Оставете кредитните карти у дома и ги използвайте само в краен случай. Далеч от очите, далеч от ума.

  4. При всяка покупка мислете дали наистина е важна. Когато давате пари на определени фирми, подкрепяте тяхната философия и морал. Дали тази марка не е известна с нелоялните си условия на работа? Дали тази козметична фирма не стои зад опитите с животни? Опитвайте се, колкото можете да упражнявате „потребление с добра карма”.

  5. Никога, никога, никога не оставяйте чантата си на земята. Това не е израз на уважение към чантата, която в края на краищата ви носи нещата, между другото и парите ви. Една босненска поговорка гласи, че дамската чанта не трябва да се оставя на земята, защото парите ще избягат от нея. Освен това, да сте виждали някога мъж да си оставя портмонето на земята?

  6. Опитвайте се да плащате по-често в брой. Броенето на банкнотите ще ви даде по-ясна представа точно колко оставяте на касата. 250 лв. при плащане с карта са просто дигитално число. Ако преброите 250 лв. в банкноти, това си е купчина пари. Така ще ви е по-ясна истинската стойност на парите.

  7. Сложете няколко визитки в портмонето си. Човек не знае, кого може да срещне. Важно е да ви харесва дизайнът им и да можете да ги давате с гордост. Ако не ви харесват визитните ви картички, поръчайте си нови. Те представят вас и вашия бизнес, затова трябва напълно да ви съответстват.

  8. Подреждането осигурява място. Опитайте се всяка вечер или най-малкото всяка седмица да разчиствате портмонето си от излишните касови бележки. Както кредитните карти, касовите бележки са символ на вече похарчени пари и затова носят лоша енергия.

  9. Малък талисман не е попречил до сега на никое портмоне. Няколко капки от любимия парфюм, малко камъче от последното пътуване или малко китайско коте, махащо с лапичка (което примамва парите). За креативността няма граници!