Ах, този шоколад

Шоколада е голямо изкушение за дамите. За сладките неща теорията е, че те не само са особено желание при жените преди и в началото на месечния цикъл, но и често са източник на лесно достъпно удоволствие след стрес. 

Картината, в която отхвърлена или обидена млада жена яде сладолед пред телевизора ни е натрапвана от филмите. Истината е, че какаовите и същевременно захарни продукти, каквито са вафлите, шоколада, шоколадовите бонбони и т.н. предизвикват в организма отделянето на ендорфини посредством влиянието на нивото на серотонина. 

Това е евтин, лесен и достъпен начин да си доставим малко удоволствие особено, ако спешно се нуждаем от него. Някои учени твърдят, че от шоколада не се пълнее, но трябва да знаете,че ако не искате да пълнеете от шоколад трябва да консумирате само това.

Естествено приемането само на шоколад в организма може да доведе до много заболявания. Нашето тяло пълнее от приема на шоколад, защото той рязко повдига нивото на инсулина в кръвта и организма ни започва да складира полученото тъй, което то не му е необходимо в настоящия момент.

И така ние неусетно вафла след вафла получаваме 1-2 килца отгоре за кратък период от време.Ако искаме да отслабнем е добре да приемаме продукти, които се разграждат умерено бързо от организма и не повдигат рязко нивото на инсулина в кръвта. Съвета към дамите преживели рискови ситуации е да си опитат да си набавят нужните им ендорфини по друг начин- отидете на фризьор, козметичка, оправете маникюра си или направете посещение на непланирано кино или си купете нова блуза или козметика. 

Вариантите са много, но така освен,че ще се почувствате по-добре и ще подобрите външния си вид, а оттам както знаем и самочувствието. За тези жени, за които е фатално приемането на сладки неща преди и по време на цикъла се препоръчва да консумират мед или плодове. 

Те също съдържат захар, но тя е фруктова и се усвоява от организма без последствия за вашето тегло. А за тези, които съвсем не могат без сладки неща е препоръчително да се опитат да намалят приемането им малко по малко до поне 3-4 пъти на седмица. Така ще подобрите на само теглото си, но и здравето си.