Stranger things изстреля Running Up That Hill на Кейт Буш на върха на световните музикални класации

Stranger things изстреля Running Up That Hill на Кейт Буш на върха на световните музикални класации

Песента на Кейт Буш – Running Up That Hill е отново в ТОП 3 на световните класации. Дори след 37 години от излизането на парчето, то отново попада в светлините на прожекторите и причината за това е защото има заема важна роля в последния сезон на Stranger Things.

Английската певица отправи своите благодарности към феновете си:

„Може би знаете, че първата част на 4-ти сезон на фантастичната, завладяваща нова поредица от Stranger Things наскоро беше пусната в Netflix. В нея песента Running Up That Hill получава изцяло нов живот, благодарение на младите фенове, които обичат сериала – и аз го обичам!“, написа Кейт Буш.

Stranger Things е невероятен феномен – сериалът е една от продукциите на Netflix, която подобно на Game Of Thrones за HBO, остава завинаги в сърцата на почитателите си.

Running Up That Hill е любимата песен на един от главните герои на сериала – Макс Мейфилд. На премиерата на сериала Уинона Райдър дори заявява, че Сейди Синк е следващата Мерил Стрийп или Лив Улман. И определо има защо! Седемнадесет годишната актриса изигра ролята си страхотно. Тя се превъплати в меланхолично, затворно в себе си, отдалечено от всеки и обвиняващото се за убийството на брат си дете.

 

Running Up That Hill играе ключова роля в последния сезон на Stranger Things и се превръща в саудтрак на феноменалния сериял. Парчето се превърна в абсолютен хит сред Gen Z и буквално заля TikTok и Instagram.

Кейт Буш изпълнява парчето за първи път в Германия през 1985 г.

В момента парчето е на първо място в класациите Обединеното кралство и Top Songs на Youtube. Една от най-шазамваните песни в Shazam, втора след As It was в Spotify, Running Up That Hill на Кейт Буш ще остане задълго време в любимите плейлисти на Gen Z обществото.

Това не е първият път в който Running Up That Hill попадава в ТОП класациите. През 2012 г., е използвана на церемонията по закриването на Олимпийските игри в Лондон и именно тогава отново е била най-слушания хит.