Какви препарати за борба с вредителите могат да спасят нашите растения?

борбата с вредители

Каквито и растения да отглеждате, няма да успеете да получите големи добиви, ако не водите борба с вредителите. Те могат да унищожат както различните хранителни култури, така и горски насаждения, и декоративни растения.

За да нямат негативно въздействие върху растенията, опрашващите насекоми, цялата околна среда и вашето здраве, винаги е по-добре да използвате органични препарати. Инсектициди или фунгициди, а също и естествен дезинфектант за повърхности и за ръце, винаги са за предпочитане.

Какви видове препарати да използваме?

В зависимост от причинителите на пораженията в градината, за отделните вредители съществуват различни препарати:

Срещу червеи и ларви

Биоинсектициди като Cordalene са широкоспектърни и съдържат Bacillus thuringiensis – бактерия, която се среща в почвата и растенията. При своето размножаване тя отделя С-ендотоксин, който е токсичен за ларви, но не и за гръбначни животни. Препаратът е подходящ за контрол на гъсеници на пеперуди, миниращ молец, памучна нощенка и др.

Срещу трипси

Изключително ефикасен срещу трипсите и техните яйца и ларви е A.R.T.S.Velgro – професионален органичен продукт. Съдържа иланг-иланг – активна съставка и растителен агент, който стимулира растежа. Растенията, както и почвата около тях, се напръскват с разтвор, приготвен според указанията, преди да бъде включено осветлението.

Срещу растителноядни насекоми

Органични инсектициди като AIN и A.R.T.S. Granulaat съдържат екстракт от дървото нийм, извлечен от неговите плодове. Действат активно срещу растителноядни насекоми като стоножки, ларви на морковена муха, ларви на сциаридни мухи, нематоди и др.

Срещу акари

Против обикновени паяжинообразуващи и оранжерийни червено-кафяви акари е особено ефективно лечебното и превантивно действие на A.R.T.S. Spired. Прилага се чрез напръскване, абсорбира се от листата и е подходящ за използване на открито и закрито.

Срещу гъбички

За противодействие на гъбичките може да използвате SPRAY GROW MILDEW PROTECTION, който със своята богата формула с растителни екстракти не само ще унищожи гъбичните инфекции, но и ще помогне на растенията да се възстановят и ще им гарантира по-добър растеж.

Срещу брашнеста мана и ръжда

Като органичен фунгицид, Muskaria е способен да се пребори с различни видове гъбични заболявания, включително брашнеста мана и ръжда. Произведен е на базата на суровини от естествен произход, затова се използва широко в биологичното земеделие. След прилагането му растенията се възстановяват бързо и повишават устойчивостта си.

За да стерилизирате вашите помещения, съдове, оборудване, парници и др., които използвате за дейности по отглеждане на растения, може да разчитате на естествения дезинфектант за повърхности Clean Room. Използвайте го върху всякакви твърди повърхности, като спазите инструкциите за употреба, а той ще унищожи на почти 100% всички вредни бактерии и микроорганизми.

Полезен продукт, с който да предпазите от външни вредители отглежданите в затворена среда растения, е Brimex Hand Clean. Това е почистващ мек гел за ръце, съдържащ компоненти за обезмирисяване и съдействащ за разтварянето на смолисти вещества. Не съдържа допълнителни аромати и осигурява ефективна защита срещу бактерии.

Изброените продукти, с които можете да спасите растенията си от вредители, са само малка част от предложенията на онлайн магазин Growmall. В него на изгодни цени ще откриете по-специализирани и широкоспектърни органични инсектициди и фунгициди, подходящи за използване както при конвенционалното земеделие, така и при отглеждане на био култури. Прилагайки превантивно или при нужда подбраните качествени продукти на надеждни марки, ще се радвате на здрави и добре развити растения.