Гуен определено не крие, че се отдава на удоволствието от това да бъде момиче.

„Знам, че съм суетна.“ – признава гордо 43 годишната фронт-дама на световноизвестната поп-ска банда No Doubt

Нейното огнено червено червило се превръща в легенда. Иконата споделя, че излиза без него единствено когато не желае да бъде разпозната по улиците... което, нека бъдем честни, едва ли ѝ се случва често дори без червило.
 
Снимка на Гуен от близоГуен Стефани – музикална и модна икона, чиято кариера включва не само създаването на музика с групата, но също и няколко солови албума, проектиране на собствения ѝ дизайн L.A.M.B., става модел за подражание още през 90-те. Да не споменаваме и факта, че откакто се събра отново с момчетата от No Doubt, дните ѝ на анонимност отдавна са изтекли. Платинено-русата майка с две деца твърди, че никога няма да се умори да опитва нови неща. Гуен е момичето, което ще носи раздърпани дънки, тонове грим, огнено червено червило и ще прави лицеви опори на сцената и въпреки всичко ще изглежда страшно секси. Не всеки го умее, но на мис Стефани това определено се отдава. 
 
В модно отношение поп иконата израстна страшно много за последните 20 години. През 1996г. сингълът „Don’t speak“ оглавява радио-класациите. Тогава стилът на Гуен е типичен за 90-те – изрязан спортен топ, висящи колани, тиранти и пр. аксесоари. По това време именно ска-пънк излъчването е страшно модерно. 
 
Снимка на Гуен със синя косаПрез 1998г. Гуен се забавлява максимално с външния си вид. Споделя, че участията в големи събития е приемала на шега и най-вече като повод за това да се облече по-театрално, карнавално дори. Синята си коса от този период обяснява с това, че просто лежейки в леглото си един ден, решила, че иска да се боядиса в синьо. Така и направила. А горнището на банският, с който се появява на червения килим, намерила  в чекмеджето си.
 
Гуен непрекъснато експериментира с различни прически, цветове, дрехи гримове.
 
С хода на времето обаче когато започва соловата си кариера, Стефани преоткрива платинено-русото, което превръща в своя запазена марка. 
 
Непокорната тинейджърка лека-полека започва да открива себе си и нещата, които най-много ѝ отиват. Спира се на дрехи и цветове, които подчертават качествата ѝ. Така, израствайки в своя моден вкус, Гуен ще превърне платинено-русото и червеното червило в абсолютно задължителни елементи към стила си.
 
Снимка на Гуен от списание ВоугКъм днешна дата певицата се слави с изчистеният си леко ретро стил. Той включва отново русата коса в различни елегантни прически, плътни вежди, опушени очи и страстното червено. Гуен залага на стилните, фини, женствени линии. Именно това демонстрира и в своята собствена модна линия. 
 
Пънк-поп дивата е модел за редица поколения и винаги ще остане такава.
 
Ако не сте в течение на това, какво точно се случва с No Doubt, изслушайте тук последният им сингъл. Последният албум на групата “Push and Shove” излезе през 2012 и както изглежда те тепърва ще се изявяват отново.