Веждите определено не са първото нещо, което хората забелязват, но е факт, че формата на вашите може да подобри външният ви вид многократно като омекоти контура на лицето, балансира формите и рамкира очите. Ако имате дебели и плътни вежди може да се наложи да ги стесните, ако пък сте с тънки и малки, може да се наложи да ги попълните с молив или да ги оставите да израснат малко, докато пропорциите не се нормализират. Така или иначе е важно да откриете формата, която най-много ви подхожда.

Как може да стане това? Сп. Пудриера е тук, за да ви насочи и да даде няколко съвета в тази насока.
 
Основните стъпки, които трябва да следвате са три и са обвързани предимно с ъглите на вашето лице, които трябва да бъдат ваши отправни точки. Вие само трябва да ги „свържете”, засечете и ще откриете местата, от които трябва да отнемете или съответно да добавите.
 
Снимка на стъпка едноПърва стъпка
За нея ви е необходима дълга и тънка пръчица. Можете да използвате молив за очи. Задръжте правата линия във вертикално положение точно пред лицето си. Линията трябва да минава точно до най-отдалечената точка на носа и вътрешната точка на окото. Тази линия определя къде точно трябва да започне веждата. Маркирайте това място с молив и повторете процедурата на другото око.
 
Снимка на стъпка двеВтора стъпка
Втората стъпка е следствие на първата. Използвайте точката на носа като основа. След това наклонете към средата на веждата, така че да се образува 90-градусов ъгъл с правата на носа. Тук е много важно погледът ви да е насочен право напред. Линията трябва да минава през центъра на зеницата ви. В точката, в която линията пресича веждата, трябва да бъде най-високата част на веждата. Тази имагинерна линия показва арката, която трябва да бъде описана от вашата вежда и представлява най-горната й граница. Отбележете точката с молива и повторете с другото око.
 
Снимка на стъпка триТрета стъпка
Последната стъпка отново е производна на втората. Сега трябва да наклоните още веднъж линията. Отсечката трябва да докосва външният ръб на носа и този на окото (не върха на миглите, ръбът на самото око). Тази линия показва къде точно трябва да бъде краят на веждата. Маркирайте и повторете с другото око.
 
 
Снимка на окоСтарайте се винаги да има симетрия и при двете вежди. Това е основният проблем, който всяка жена, която е решила сама да се справи с оформянето и да не посещава козметик, среща. Също така, ако установите след този тест, че едната вежда е малко по-различна от другата, коригирайте с подходящ молив за вежди докато косъмчетата на точното място не поникнат отново.