Писнало ви е от козметични продукти, които на опаковката си ви обещават прекрасна кожа, здрави нокти, лъскава коса и пр.? Време е да се заемете с този проблем и решаването му... в домашни условия. Няма по-хубаво от това сами да приготвяте мазилата си. Така поне ще сте сигурни какво е съдържанието и ефектът. Неведнъж ние сп. Пудриера сме ви агитирали именно към това. Вашата коса, кожа и нокти се нуждаят от много витамини и поддръжка. И за да ги получите на 100%, най-добре да се обърнете към природата.

Снимка на устниПреобърнете кухнята си, за да откриете естествено разрешение на проблемите си. В настоящата статия ще ви покажем как да се сдобиете с прекрасни, чисти устни. Хвърлете един поглед на нашите рецепти, които ще ги предпазят от изсушаване, а чрез ексфолиране ще премахнете мъртвите клетки. Сдобийте се с меки устни на секундата.
 
Кожата на нашите устни е може би най-деликатната и именно затова изисква специални грижи. Устните ни реагират бързо на слънцето, лошите ни навици като пушенето, също стареенето и т.н. Вместо да се обръщате към инжекциите, операциите и всички онези подобни ужасяващи процедури, по-добре забъркайте нещо бързо, вкусно и супер полезно.
 
Има две основни съставки, които са ключът към „успеха” във всяка една рецепта – течност (мляко, мед, олио) и ексфолиращ агент (захар, сол, свежи подправки). Целта ни е да отстраним мъртвата кожа. Експериментирайте с различни съставки. Така ще можете да прецените по-добре на кои именно вашата кожа реагира най-добре. И именно, защото устните са много нежни, трябва да внимавате какво забърквате.
 
Вариант 1: Нужни са ви 1 чаена лъжичка мед и 1 чаена лъжичка сода за хляб. Смесете двете съставки докато не получите гладка паста. Нанесете сместа върху устните си и оставете така за около 5 минути. Внимателно и нежно масажирайте с чисти пръсти преди да отмиете с хладка вода. След това нанесете любимият си балсам, за да хидратирате.
 
Вариант 2: Използвайте 1 чаена лъжичка бяла гранулирана захар, няколко капки вода и  няколко капки олио. Изсипете захарта в шепата си и добавете вода, толкова, че да се получи смес, която да можете да нанесете на устните. С пръсти нежно масажирайте за около 30 секунди преди да премахнете с хладка вода. След това с потупване нанесете малко олио... или отново използвайте любимият си балсам за устни.
 
Снимка на момичеВариант 3: Необходими са ви 1 чаена лъжичка мед, 1 чаена лъжичка олио (зехтин, бадемово или по избор), 1-2 чаени лъжички бяла или кафява захар, 2-3 капки етерично масло (например мента). Затоплете меда в микровълновата за не повече от 5 секунди след което смесете с олиото. Добавете захарта и смесете добре докато не получите кремообразна паста. Капнете от етеричното масло. С чисти ръце внимателно чрез потупвания нанесете пастата на устните си и кожата около тях и оставете за няколко минути. Внимателно масажирайте с кръгови движения, за да отстраните мъртвите клетки. Отмийте с топла вода. Завършете като добавите тънък слой от мазнината или балсам за устни.